23948sdkhjf

Connie Hedegaard ser på kommende dansk eksporteventyr

EU’s klimakommissær Connie Hedegaard har netop besøgt Hillerød Forsynings solvarmeanlæg. Her blev hun præsenteret for et muligt dansk eksporteventyr.
Solvarmeanlægget kommer til at spare Hillerøds borgere for udledningen af mindst 6.000 tons CO2 i sin levetid. Hvis flere gjorde som Hillerød, kunne Danmark allerede inden 2030 have en helt fossilfri varmeforsyning. Samtidig ville miljøet blive sparet for udledningen af 2,2 mio. tons CO2, og der ville blive skabt 4.000 lokale arbejdspladser.

- I takt med at de fossile brændsler bliver dyrere, vil solvarme uden tvivl blive en af de energikilder, som vil fylde mere i fremtidens energiforsyning. Og teknologien er et godt eksempel på, at klimaindsatsen sagtens kan gå hånd i hånd med nye jobs og forsyningssikkerhed, udtaler Connie Hedegaard efter besøget på solvarmeanlægget.

Et enormt eksportpotentiale
Ud over at solvarmeanlægget mindsker Hillerøds udledning af CO2, er det også et eksempel på, at Danmark er frontløber i verden mht. at producere store solvarmeanlæg til fjernvarmen.

Formand for Dansk Solvarme Forening Anders Otte Jørgensen siger:

- Vi er glade for at kunne vise Connie Hedegaard et godt eksempel på de solvarmeanlæg, der breder sig i Danmark i øjeblikket. Vi har også fortalt kommissæren, at i takt med, at fjernvarmen breder sig i de øvrige europæiske lande, åbner der sig en unik mulighed for et gigantisk eksporteventyr i samme størrelsesorden som vindmøller. Det europæiske forbrug af fjernvarme er ca. 20 gange større end Danmarks, og eksportpotentialet løber op i ca. 3-4 mia. kr. om året.

Til sammenligning var den samlede eksport af energiteknologi i 2009 på 58 mia. kr. Vindmølleindustrien stod for 41,7 mia. kr. af eksporten.

Der er lige nu 40.000 mennesker fuldtidsbeskæftiget med solvarme i Europa. Den europæiske solvarmebrancheforening, ESTIF, har som målsætning, at solvarme i 2020 skal have en omsætning i Europa på 375 mia. kr. samt skabe mindst 500.000 job.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063