23948sdkhjf

Nyt flisanlæg på vej til Brande Fjernvarme

Tirsdag aften besluttede en overvejende enig generalforsamling at opføre et nyt flisanlæg i Brande. Dermed er der sat punktum for en turbolent periode for fjernvarmen i Brande.
En enig bestyrelse anbefalede generalforsamlingen tirsdag aften at etablere et nyt flisanlæg ved Brande Fjernvarme, skriver AOH.dk.

Det var et overvældende flertal blandt de 125 andelshavere, der gjorde udslaget, og Brande Fjernvarme kan nu gå i gang med første etape af udflytningen af fjernvarmen fra midtbyen til et areal bag Biomar, og dermed også etablering af et flisanlæg, der i fremtiden skal producere en del af varmen i Brande, mens resten fortsat skal komme fra naturgas.

Flisanlæg sætter punktum for turbulent tid
Flisanlægget, der har en værdi af 25 mio. kr., ventes at stå klar til drift om et års tid, og dermed sættes der punktum for en turbolent tid hos Brande Fjernvarme.

De første planer om et træpilleanlæg faldt til jorden, da rigtig mange branditter ikke ønskede en udbygning af fjernvarmen midt i byen. Dernæst opstod en del uro i forbindelse med høje varmepriser, der mundede ud i en underskriftsindsamling, en ekstraordinær generalforsamling og en halvering af bestyrelsen.

Nu har en arbejdsgruppe således fundet en alternativ placering af varmeværket og en løsning som andelshaverne kan bakke op om. Derudover har formand Holger Skott understreget, at der ikke vil ske en stigning i varmepriserne i Brande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109