23948sdkhjf

Italiensk slagsmål om dansk vindenergi-selskab

To italienske opkøbere kæmper i øjeblikket en kamp for at hverve kontrollen med det danske vindmølleselskab Greentech Energy Systems.
Greentech Energy System (GES) har netop modtaget følgende meddelelse fra italienske GWM Renewable Energy S.p.A.

- I overensstemmelse med bestemmelserne i § 29 i lov om værdipapirhandel skal vi herved oplyse, at vi dags dato har erhvervet en yderligere aktiepost på 2.101.500 aktier i GES. Efter denne transaktion kan vor samlede beholdning af aktier i selskabet opgøres til 9.012.693 stk. svarende til 18,72% af det samlede antal aktier, hvorved vi har passeret 15%-grænsen. Denne transaktion er samtidig rapporteret til Finanstilsynet.

Samtidig hermed har GWM Renewable Energy S.p.A. anmodet GES om at indkalde til en ekstra-ordinær generalforsamling med valg af ny bestyrelse som et punkt på dagsordenen.

I følge Jyllandsposten sker det for at GWM kan få muligheden for at få valgt sine egne repræsentanter ind i bestyrelsen.

Kamp til stregen
Mens GWM har sat sig på godt 19% af aktierne, så får selskabet kamp til stregen af et andet italiensk selskab, der ønsker at hverve en stor aktiepost i selskabet. Det unavngivne italienske selskab har rettet henvendelse til alle betydelige aktionærer og tilbudt dem en pris for deres aktier.

- Vi har fået en henvendelse fra en anden italiensk gruppe, der har udtrykt interesse for at overtage vores aktiepost. Som udgangspunkt er vores aktier ikke til salg, da vi mener, at værdierne i Greentech er langt større, end den nuværende kurs afspejler. Men vi er naturligvis klar til at lytte til, hvad de har at sige, siger Jens Erik Høst, direktør i Small Cap Danmark til Jyllandsposten.

Jens Erik Høst eller Small Cap Danmark repræsenterer enten direkte eller indirekte omkring 11% af aktierne i Greentech.

Udover Jens Erik Høst bekræfter andre aktionærer over for Jyllandsposten, at man er blevet kontaktet af det unavngivne italienske selskab, som Jens Erik Høst opfatter som en seriøs investor med reelle hensigter.

Ro og kontinuitet
Den megen uro om aktierne i selskabet ærgrer formand Kaj Andreasen, der afsløste Svend Siggaard på posten i januar.

- Vi forsøger at drive virksomheden så godt som muligt og koncentrerer os ikke om forskellige synspunkter i aktionærkredsen. Jeg kender ikke de nye storaktionærers interesser, men det eneste, Greentech har brug for, er ro omkring ledelsen og kontinuitet, så vi kan genskabe investorerne og markedets tillid til selskabet, understreger han over for avisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093