23948sdkhjf

Kaos præger markedet for varmepumper

Eksperter fastslår, at markedet for luft/luft-varmepumper er præget af kaos og gyldne løfter, der ikke kan holdes.
Hos Center for Energibesparelser har man netop foretaget en stikprøvekontrol af de luft/luft-varmepumper, der kan købes i varehuse og byggemarkeder, og den afslører, at langt fra de fleste varmepumper kan leve op til, hvad der påstås om dem. Det skriver Ingeniøren.

- Der hersker det rene anarki på markedet for de små luft/luft-varmepumper, som sælges billigt fra supermarkeder og byggemarkeder. De varmepumper lever efter al sandsynlighed ikke op til, hvad forhandlerne påstår omkring pumperne, siger projektleder Michael Reuss fra Center for Energibesparelser til Ingeniøren.

A-mærke uden værdi
Siden nytår har det været en lov, at luft/luft-varmepumperne skal være A-mærkede, som en garanti til forbrugerne om, hvor meget varmepumpen sparer på elregningen.

- Vi har taget tre tilfældige billige produkter ud. Ingen af dem levede op til det A-mærke, de bar. Der var fup med i billedet ved dem alle sammen. Det mest eklatante eksempel var en A-mærket varmepumpe, som i virkeligheden kun levede op til kravene for et D-produkt, siger Michael Reuss.

Bakkes op af brancheforening
Sekretariatschef Lars Abel fra brancheforeningen Varmepumpefabrikanterne i Danmark er ikke sen til at bakke Michael Reuss op. Han kalder tilstandene på varmepumpemarkedet for kaotiske på grund af de mange dårlige og billige pumper, der finder vej til hylderne i varehuse og byggemarkeder.

- De mange klager, vi hører om fra både private og virksomheder, fører til, at hele branchen får et dårligt renommé, og det kan vi ikke leve med, fastslår han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097