23948sdkhjf

Avis: Scan Energys investorer har tabt stort

Den droppede børsnotering i 2009 har kostet hos investorerne i Scan Energy. Nu kritiseres selskabet for at nedskrive med 1 mia. kr.
Dagbladet Børsen har gransket investorerne i Scan Energys regnskaber, og det afslører, at vindenergiselskabet har kostet dyrt.

Det er den droppede børsnotering sidste år i december, der tilsyneladende presser investorerne, skriver Børsen.

Det er kun takket være høje værdiansættelser af deres Scan Energy-aktier at flere af investorerne formår at holde egenkapitalen oppe.

Investorerne kritiserer nu Scan Energys nye ledelse for at foretage massive nedskrivninger.

Store tab trods høje værdiansættelser
Landmand Esper Goul Jensen har gennem selskabet EGJ Invest, der ejer mere end 17 % af Scan Energy, lidt store tab. Af regnskabet fra EGJ Invest fremgår det, at man i 2009 har haft store tab på sine værdipapirer. Han har dog valgt at bogføre hver af sine 4,8 mio. Scan Energy-aktier til kurs 8 euro, hvilket er mere end dobbelt så højt som Scan Energy selv bogfører til.

En anden storaktionær i Scan Energy er Per Tambour, der ejer omkring 8,7% af aktierne. Han har i løbet af 2009 tabt hele sin egenkapital og har ikke længere tilsagn om kreditfaciliteter eller kapitaludvidelser. Per Tambour har tabt 83,6 mio. kr. på nedskrivning af beholdningen af værdipapirer, hvilket Per Tambour betegner som meget utilfredsstillende.

Også den tidligere direktør Karsten Olsen har været påvirket af den fejlsslagne børsnotering, selvom han oplyser til avisen, at han har bogført sine Scan Energy-aktier til 4 euro, hvilket er tæt på den indre værdi på 3,87 euro. Han får dog stadig et tab på 550 mio. kr. på driften, hvilket nedsætter egenkapitalen til 50 mio. kr.

Kritik af massiv nedskrivning
At Scan Energy har værdisat sine aktier til kurs 3,87 euro stykket skyldes, at man har nedskrevet med 1 mia. kr. i 2009. En beslutning, som de fleste aktionærer har svært ved at se nødvendigheden af.

- Vi har valgt at nedskrive aktierne så kraftigt, fordi vi efter ledelsesskiftet i marts har haft et meget konservativt syn på værdien af Scan Energy A/S. Vi mener ikke, at den nedskrivning, Scan Energys nye ledelse har foretaget, er korrekt, og vi finder det kritisabelt, at både Scan Energy A/S’ bestyrelse og Scan Energy A/S’ statsautoriserede revisor Deloitte har accepteret den nye ledelses ønsker om at nedskrive med cirka 1 mia. kr., siger Karsten Olsen til Børsen.

Leo Gilling hos Deloitte, der er revisor på flere af aktionærernes selskaber samt på Scan Energy selv, har ikke ønsket at kommentere værdiansættelserne i sine klienters regnskaber med henvisning til sin tavshedspligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079