23948sdkhjf

Kommune har sparet 425.000 kWh på to år

I Egedal Kommune er elforbruget i de største kommunale ejendomme faldet med 7 % siden 2008. Målet er at nå 10 % inden 2013.
I 2008 indgik Egedal Kommune en ”Kurveknækkeraftale” med Center for Energibesparelser.

Aftalen forpligter kommunerne til årligt at spare mindst 2 % af elforbruget i børnehaver, skoler og rådhuse, men i Egedal er det lykkedes at gå endnu længere:

- Det er gået ufatteligt godt. 7 % hos vores storbrugere er meget mere, end vi turde håbe på. Det er faktisk et strømforbrug, der svarer til, hvad 100 familier normalt bruger på et år. Det er godt for vores klima og godt for kommunens økonomi, siger Ib Sørensen, der er formand for planudvalget.

- Vi vil gerne nå endnu længere. Målet er 10 % inden 2013, hvilket vil svare til, at vi har sparet lige så meget strøm, som 2.000 køleskabe eller 4.000 tv-apparater bruger på et år. Det lyder måske meget overskueligt, når vi allerede har nået 7 %, men erfaringer viser bare, at det hele tiden bliver vanskeligere at høste nye besparelser. Men vi vil fortsætte med at knække kurven, fastslår Ib Sørensen.

Over halvdelen af landets kommuner har forpligtet sig til at skære i elforbruget via Kurveknækkeraftalen. I 2009 medførte det en gennemsnitlig besparelse på 2,9 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078