23948sdkhjf

Dansk Energibørs runder 200 tilmeldinger

200 tilmeldinger og en netop indgået handel mellem Hovedgaard Varmeværk og Grontmij | Carl Bro er status efter en måned med handel med energibesparelser på Dansk Energibørs.
En måned efter lanceringen af Dansk Energibørs gør medstifter Morten Aaen-Larsen status:

- Vi har rundet 200 tilmeldinger på vores hjemmeside, og har netop fået en perfekt match imellem handlende. Morten Aaen-Larsen refererer til den netop indgåede handel på 200 MWh imellem Hovedgaard Varmeværk og rådgivervirksomheden Grontmij | Carl Bro.

Hovedgaard Fjernvarmeværk handler med Grontmij | Carl Bro
- For at opfylde kravet om energibesparelser, er vi nødsaget til at indkøbe 200 MWh. Vi valgte i første omgang at prøve at sætte vores forespørgsel på Dansk Energibørs, og blot få timer senere havde vi et match og blev kontaktet af en sælger af nøjagtig 200 MWh. Så man kan sige, at det passede som fod i hose, udtaler Anders Stilling fra Hovedgaard Fjernvarmeværk.

Helge Larsen fra Grontmij | Carl Bro bekræfter
- Straks efter vi havde oprettet os på Dansk Energibørs fandt vi et match af nøjagtig den størrelse energibesparelser, vi søgte at afsætte, både i forhold til størrelse og ikke mindst pris. Dagen efter stod vi med en aftale. Det kan vist ikke gøres meget lettere.

200 tilmeldinger
Dansk Energibørs har rundet i alt 200 tilmeldinger, og der kommer dagligt flere til.

- Vi har oplevet en fin opbakning indtil videre, og har energibesparelser til en markedsværdi på over 2 millioner, fortæller Morten Aaen-Larsen og mener at have skabt et godt fundament for, at handlen endelig kan sættes ordentlig i gang. For på trods af de mange tilmeldinger, følger antallet af forespørgsler ikke med endnu.

- Men efterhånden, som man rundt om i de mindre fjernvarme- og elselskaber - som Hovedgård Varmeværk – oplever, at de fleste af årets bekymringer om energibesparelser kan klares i løbet af få timer, og så endda til den budgetterede pris, er jeg sikker på, at der for alvor kommer gang i omsætningen, forklarer Morten Aaen-Larsen. Folk er påpasselige, og vil nok gerne se om der reelt er værdi for den enkelte bruger.

- Vi har bevist med denne handel, at platformen er værdiskabende for både køb og salg af energibesparelser. Der er så at sige gået hul på bylden, og vi ser nu frem til mange flere handler, fortæller Morten Aaen-Larsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065