23948sdkhjf

Radius og Kamstrup skyder gang i gigaprojekt

I går forlod de første af en million målere lageret i Ballerup - men man har tyvstartet lidt.

En million husstande i Storkøbenhavn, Nordsjælland og Midtsjælland skal inden udgangen af 2019 have en fjernaflæst elmåler. De første målere har i denne uge forladt Radius' lager i Ballerup.

Men Radius og Kamstrup, der skal levere de mange målere, har tyvstartet en smule. 

Fra december til marts i år har de udskiftet de første cirka 15.000 målere i et pilotprojekt. Her testede man teknik, processer og IT-systemer og sikrede sig at udskiftningen af målerne sker hurtigt og med mindst mulig gene for forbrugerne. 

Testen er forløbet glat - og det er derfor, at Radius og Kamstrup nu er klar til at sende de første elmålere og servicebiler på vejene. 

Og der skal fart på, hvis alle kunder skal have den nye måler inden for den politisk fastsatte tidsfrist, fortæller Anders Vikkelsø, teknisk direktør, hos Radius. 

- I 2020 skal samtlige danske husstande have en fjernaflæst måler. Det betyder, at vi sammen med Kamstrup skal ind i cirka 1.500 hjem om dagen. Det kræver selvfølgelig en detaljeret planlægning og nogle kreative løsninger, så vi sparer tid, siger Anders Vikkelsø.

Servicebiler vil således blive gjort klar med målere og andet relevant udstyr i nattetimerne, og i nogle byområder vil montørerne transportere sig rundt på cykler. Det sparer tid i forhold til at skulle finde parkeringspladser.

Målerne udskiftes løbende i geografisk opdelte områder og tidsplanen for udskiftningen kan ses på radiuselnet.dk, hvor der er detaljerede oplysninger om projektet, og i hvilken periode, kunderne vil få deres nye måler.

Radius og Kamstrup forventer som sagt at være færdig med installeringen af de mange nye målere senest med udgangen af 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109