23948sdkhjf

- Enten skal anlægget rives ned eller lokalplanen laves om

Vivild Varmeværks opstilling af et solfangeranlæg og en 21 meter høj akkumuleringstank er i den grad kommet i modvind.

I maj måned kom det frem, at Planklagenævnet i Viborg på baggrund af en række klager havde besluttet at stoppe byggeriet af solfangeranlægget og akkumuleringstanken midlertidigt, da man fandt det overvejende sandsynligt, at der forelå en væsentlig overtrædelse af planloven i forbindelse med byggeriet.

Vivild Varmeværk fortsatte dog byggeriet, da man man ikke mente, at de tidligere ejere af ejendommen Nørregade 24 i Vivild havde ret til opsættende virkning.

- De tidligere ejere af ejendommen Nørregade 24 solgte gården pr. 1. april. Den 3. april indsendte de en klage med opsættende virkning. Jeg har svært ved at forstå, at de kan være klageberettigede, når de ikke ejer ejendommen mere, siger Kristian Madsen, formand for Vivild Varmeværk.

Venter på svar
Kristian Madsen nægtede da også at standse byggeriet, før man fik et svar fra Planklagenævnet og en reel afgørelse.

Det svar fik Kristian Madsen og Vivild Varmeværk i fredags.

- Anlægget skal enten rives ned eller også skal Norddjurs Kommune udarbejde en ny lokalplan for området, hvori anlægget kan indgå, lyder udmeldingen fra Planklagenævnet.

Men det er ikke en udmelding, der bekymrer Kristian Madsen så meget.

- Vi fik en byggetilladelse fra kommunen og vi har handlet i god tro. Anlægget etableres på industri-jord som vi har købt af kommunen. Anlægget rives ikke ned, men nu må kommunen i gang med at udarbejde en ny lokalplan, og den forventer vi da går igennem, fortæller Kristian Madsen.

I drift om en uge
Selvom det kan have lange udsigter med udarbejdelsen af lokalplan, høring, indsigelser og endelig afgørelse, så betyder det ikke, at anlægget i Vivild kommer til at ligge stille.

- Anlægget er færdigt, vi mangler bare at koble solfangerne på og isolere de sidste tre meter af akkumuleringstanken. Vi sætter det i drift på mandag og næste fredag forventer jeg, at det kører for fuld drift, siger Kristian Madsen.

Solvarmeanlægget ventes at producere 3.300 MWh eller ca 23 procent værkets årlige produktion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095