23948sdkhjf

Aalborg CSP udvikler energilagring

Første prototype skal bygges senere på året med henblik på at sikre et kommercielt forsøgsanlæg i 2018.

Den nordjyske virksomhed Aalborg CSP har indgået en ikke-eksklusiv udviklings- og samarbejdsaftale med svenske SaltX Technology.

Parterne skal udvikle og kommercialisere en integreret løsning af energilagring for CSP baseret på SaltXs patenterede energilagringsteknologi, EnerStore.

- SaltX og Aalborg CSP komplementerer hinanden perfekt. SaltX har sin banebrydende teknologi og Aalborg CSP sit stærke brand, omfattende globale solenergiprojekter og erfaring til at kunne udvikle og bygge integrerede energisystemer. Markedet for koncentreret solenergi forventes at eksplodere i løbet af de næste tre år, især i Kina, Afrika og Indien. Derfor er det vigtigt for os at positionere os hurtigt og sætte fart på udviklingen af EnerStore, siger Karl Bohman, administrerende direktør i SaltX Technology.

Første prototype senere på året
I løbet af foråret har de to virksomheder gennemgået de tekniske og kommercielle forudsætninger for et samarbejde. Nu sættes alle kræfter ind på i fællesskab, at udvikle en løsning, som integrerer SaltX Enerstore teknologi med Aalborg CSPs energisystemer.

Den første prototype skal bygges senere på året med henblik på at sikre et kommercielt forsøgsanlæg i 2018.

Løsningen forventes efterfølgende at blive markedsført overfor og solgt til Aalborg CSPs målgruppe af kunder verden over.

- Med udviklingen af EnerStore forventer vi at øge konkurrencedygtigheden på vores integrerede energisystemer, hvorigennem det bliver muligt for os at tilbyde endnu bedre løsninger og dermed øge vores kunders investeringsafkast. I fremtiden vil vi se flere hybride energisystemer, og sammen med SaltX lagerteknologien forventer vi at kunne tilbyde mere omkostningseffektive on-demand løsninger indenfor vedvarende energi end vores konkurrenter. Vi ser dette som et længerevarende partnerskab, hvor vi kan vækste sammen, i dette hurtigt voksende marked, siger Peter Badstue Jensen, divisionsdirektør hos Aalborg CSP.

SaltX og Aalborg CSP agter at investere betydelige ressourcer i det fælles udviklingsprojekt og vil samtidig søge forskellige typer af ekstern finansiering i såvel Danmark som Sverige for at udvikle og teste den første EnerStore prototype til CSP samt hybridsystemer.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125