23948sdkhjf

Aarhus Havn får kæmpeareal til biobrændsel

Projekt til 200 millioner kroner er på vej
En ny terminal på Aarhus Havn skal gøre havnen til landets førende når det gælder modtagelse af biobrændsel. Anlægsprojektet til over 200 millioner kroner er i gang, og det skal resultere i en ny terminal på 140.000 kvadratmeter, skriver Jyllands-Posten.

Byggeriet, som ventes at være klart omkring årsskiftet, hænger sammen med, at energiselskabernes omstilling til mere miljøvenlige energikilder som træflis og bioaffald stiller andre andre krav til opbevaring, håndtering og transport end kul.

Det har ifølge havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen gjort det nødvendigt at investere i håndteringen af nye typer gods.

- Vi fik foretaget en grundig analyse af markedet og af vores egne muligheder, og den viste, at vi har en rigtig gunstig placering. Dels ligger vi centralt placeret for en lang række kraftvarmeværker, der allerede er omstillet til biobrændsel eller er ved at blive det. Dels har vi en vanddybde på 14 meter, som betyder, at vi kan modtage de
store skibe og større mængder og dermed være garant for forsyningssikkerheden, siger havnedirektøren til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156