23948sdkhjf

Grøn energi på Roskilde Festivalen

Sommerens største rockfestival får igen i år besøg af Risø DTU. Et mini-biogasanlæg vil vise gæsterne på festivalen, hvor nemt man kan lave energi ud af deres levninger af kebab og pommes frites.
Det foregår i den bæredygtige bydel Climate Community, hvor Risø også stiller op til klimadebat med oplæg om bæredygtighed i ulandene og anvendelse af affald til energiproduktion.

Fra organisk affald til biogas
Biogasanlægget bliver stillet op den 26. juni og står til 4. juli i Roskilde Festivalens Climate Community, der på forbilledlig vis er indrettet som et bæredygtigt område. I anlægget vil festivalens organiske affald blive lavet om til biogas og omsat til energi af Risøs skiftehold på 20 medarbejdere. Festivaldeltagerne kommer simpelthen til at opleve i praksis, at deres affald ikke kun er et problem for miljøet.

Forskningsassistent Sune Thomsen har før været af sted med anlægget, bl.a. på Dyrskuet i Roskilde, og forventer stor interesse fra festivaldeltagerne:

- Det publikum, vi møder på festivalen, er godt informeret – og så er de snakkesalige, så det er nemt at få en dialog med dem.

Og Sune og de andre udsendte fra Risø DTU vil rigtig gerne i snak med publikum, for de unge er netop potentielle DTU-studerende, der måske kunne blive interesserede i at tage kandidatuddannelsen i Bæredygtig Energi, som tilbydes af Risø DTU i samarbejde med en række DTU-institutter.

Klimadebat
Festivaldeltagernes egen klimadebat vil bølge på Climate Communitys debatscene Climate Shout Out. Siddende i genbrugsmøbler i LED-lysets skær kan man bl.a. høre et oplæg fra forsker Henrik Bangsø Nielsen. Han går tirsdag formiddag på scenen og fortæller om at se på affald som en ressource i energi-øjemed.

Videnskabelig assistent Ulrich Hansen vil onsdag lægge op til debat om bæredygtig udvikling i ulandene. Han fortæller blandt andet om et projekt i Ghana, hvor man producerer energi ud fra den methan, der bliver udledt fra lossepladserne i landet. Projektet viser med al tydelighed, at ulandene ikke kun er et problem for den vestlige verden, men også rummer et potentiale.

Risø DTU’s stand på Roskilde Festival er åben den 26. juni kl.18-24 og den 27.-30. juni kl.10-24. Under selve festivalen den 1.-4. juli er standen åben kl.12-18.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078