23948sdkhjf

Piletræer bliver til klimavenlig fjernvarme

Ny Vraa Bioenergi vil satse på piletræer som brændsel til store kraftvarmeværker.
Henrik Bach, der står bag Ny Vraa Bioenergi, driver et 250 hektar stort landbrug udelukkende med energipil og -poppel.

De nyplantede piletræer skal laves om til flis og proppes i ovnen på Herningværket, hvor det bliver til klimavenlig fjernvarme til midtjyderne.

- Piletræer giver tre gevinster på én gang: Leverer energi, gavner vandmiljøet og gavner klimaet. Det er et supergodt, målrettet instrument til at nå en masse ting på samme tid. Potentialet ved at bruge pil er langt større end potentialet ved f.eks. biogas, siger plante- og energipolitisk chef i Landbrug & Fødevarer, Søren Korsholm til Jyllands-Posten.

Neutrale på kort tid
Piletræer optager masser af CO2 fra atmosfæren og bliver på kort tid CO2-neutrale.

Dong Energy vil de kommende måneder gennemføre et storstilet forsøg ved kraftværket i Herning for at se, hvordan brugen af pil i de store kraftværksovne kan fungere i praksis.

- Vi skal på sigt bruge 85 pct. biomasse i vores energiproduktion og kun 15 pct. fossile brændsler som olie, kul og gas. Derfor skal vi bruge mere og mere biomasse, og her er planen at bruge piletræer. Pil er bl.a. interessant, fordi det kan høstes hvert andet år. Derfor tror vi på, at det bliver en del af vores markedsforsyning, og at forsøget i Herning bliver et springbræt til et væsentligt større forbrug af pil, forklarer brændselschef Niels Bojer Jørgensen fra Dong til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.551