23948sdkhjf

Dong kræver tilskud til bioethanol

Dong Energy flytter sin produktion af bioethanol til udlandet såfremt man ikke får samme rammebetingelser og tilskud som vindenergi.
Direktør for Inbicon, Dong Energys bioethanolanlæg, Niels Henriksen siger nu til DR Nyheder, at man planlægger at flytte hele produktionen til udlandet, såfremt man ikke får samme rammebetingelser og tilskud som vindenergi.

- Hvis der ikke bliver noget dansk marked, så må vi etablere os der, hvor det er muligt for selv at få noget erfaring, siger Niels Henriksen til DR Nyheder.

På Dongs demonstrationsanlæg Inbicon i Kalundborg produceres anden generations bioethanol baseret på dansk halm. I øjeblikket produceres til lager, men senere på året vil Statoil blande den danske bioethanol i sin benzin.

Nødvendigt med politisk opbakning
Niels Henriksen understreger over for DR, at vi i Danmark har kompetencerne og ekspertisen til at lave den første kommercielle fabrik til fremstilling af bioethanol.

- Men det er nødvendigt med politikernes opbakning, siger Niels Henriksen.

Det er ikke første gang, at Dong truer med at henlægge sine aktiviteter til udlandet. Tidligere på året lød det, at fik man ikke opgaven med at opføre Anholt Havmøllepark, så ville man fremover lægge alle sine offshore-investeringskroner uden for landets grænser.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.133