23948sdkhjf

El-kongens løn er tordnet i vejret

På trods af flere fejlslagne satsninger, underskud og manglende vækst har direktionen i forsyningsselskabet Ewii fået en markant lønforhøjelse.

Det er ikke kun arbejdsgiverbetalt sponsorluksus med familien, der forsøder tilværelsen hos forsyningsselskabet Ewiis adm. direktør, Knud Steen Larsen. Det skriver Finans.

Siden 2010 er lønnen til direktionen, der ud over Knud Steen Larsen tæller økonomidirektør Jens Christian Sørensen, næsten fordoblet til 9,7 mio. kr., og alene sidste år steg den 24 pct. Det selvom forretningen ikke er vokset, og den primære drift gav et underskud på 122 mio. kr. i fjor.

- Det er på niveau med en større, veldrevet børsnoteret virksomhed, siger Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring på Aalborg Universitet, til Finans.

Sammenlignes der med Ewiis konkurrenter, tjener direktørduoen i andelsejede SE – som er den bedst lønnede – 400.000 kr. mere. Men SE’s to direktører har også ansvaret for 1.500 medarbejdere eller tre gange så mange som Ewii.

- Det er et usædvanligt højt lønniveau for denne type virksomhed, siger Per Nikolaj Bukh om Ewiis lønninger.

Ewii har tabt et trecifret millionbeløb på fiberbredbånd og kommercielle udviklingsprojekter som brændselsceller og en trehjulet elscooter.

Direktøren er desuden kommet i modvind, efter at det er blevet afdækket, hvordan han har blandet sine privatøkonomiske interesser sammen med flere af Ewiis største leverandører, ligesom Finans har afdækket, hvordan Knud Steen Larsen har haft sin familie på luksusture til udlandet, som er betalt via Ewiis sponsorater fra bl.a. fodboldklubben OB i Odense, hvor direktøren bor. Tirsdag er der bestyrelsesmøde, hvor en række af sagerne skal drøftes.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ewii samt bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm, der er socialdemokratisk borgmester i Middelfart.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078