23948sdkhjf

Tjæreborg Industri bag luft-til-vand-varmepumpe i Sig

Tjæreborg Industri landede allerede i februar en ordre fra Sig Varmeværk på en 1 MW varmepumpe.

Det i sig selv er der ikke noget spetakulært i, men varmepumpen er en luft-til-vand varmepumpe, og netop det adskiller sig fra andre varmepumper, lyder det fra Tjæreborg Industri.

 - Typen er lidt af et gennembrud, fordi der ikke tidligere er lavet fjernvarmeprojekter med luft-til-vand varmepumper i stor skala, fortæller projektchef hos Tjæreborg Industri Leif Hornbak.

Varmeydelsen på pumpen er 1 MW og el-forbruget er cirka 0,3 MW. Det betyder, at de 300 kunder hos Sig Varmeværk, når anlægget står færdigt til september, vil få 62 procent af varmen fra varmepumpeanlægget, 22 procent fra solfangeranlægget mens 16 procent dækkes med naturgas. 

Perspektivrig udvikling
Hos Tjæreborg Industri er anlægget som sagt lidt af et gennembrud. Allerede ved modtagelsen af ordren luftede man sine forventninger til projektet.

- Tjæreborg Industri forventer et stort potentiale i varmepumpeanlæg, hvor udeluften bruges som varmekilde, skrev virksomheden dengang på sin hjemmeside.

Allerede nu her inden anlægget i Sig er færdigt har man bygget videre på teknologien. 

 - Vi har et par projekter mere i støbeskeen, hvor konceptet er, at vi udnytter en del af teknologien fra varmepumpeprojektet i Sig og supplerer det med en anden teknologi, som giver en anderledes, men også mere økonomisk attraktiv udnyttelse af energien i udeluften. Dette koncept forventer vi os meget af, siger Leif Hornbak.

Han ønsker dog ikke for nuværende at afsløre detaljerne i disse projekter,

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078