23948sdkhjf

Energibyen på vej ind i ny fase

Energibyen går ind i en mere driftsorienteret fase. Samtidig fratræder Mikael Kau stillingen som direktør.
Det ambitiøse energiprojekt ”Energibyen Frederikshavn” har bestået sin lakmusprøve og tager nu de første skridt ind i en mere driftsorienteret fase med stærkere tilknytning til den kommunale organisation. Samtidig træder Mikael Kau tilbage, som direktør for projektet.

Etableringsfasen er blevet driftsorienteret
Inden 2015 skal Frederikshavn by være omlagt 100 procent til vedvarende energi. Det er målet for det energiprojekt, som Mikael Kau har stået i spidsen for de seneste to år. I den tid har projektet været katalysator for en stribe energitiltag i og uden for kommunen, ligesom der er banet vej for et internationalt samarbejde mellem Shanghai og Frederikshavn om netop grøn teknologi og energibesparelser.

- Takket være Mikael Kaus engagement og indsats er projektet kommet succesfuldt fra start. Projektet bevæger sig imidlertid gradvist fra en etableringsfase til en mere driftsorienteret fase. Det indebærer naturligt en overvejelse om, hvordan den organisatoriske struktur skal tilpasses for at sikre fortsat fremdrift og succes for Energibyen Frederikshavn.

Det fortæller Peter Høstgaard-Jensen, der er bestyrelsesformand for Fonden Energibyen Frederikshavn.

Stor forståelse fra Mikael Kau
Mikael Kau udtrykker stor forståelse for, at Frederikshavn Kommune nu vælger at integrere projektet 100 procent i kommunen og fratræder stillingen efter gensidig aftale.

- Det har været et privilegium at være direktør for et så ambitiøst og spændende projekt, og jeg har aftalt med Frederikshavn Kommune, at de i et fremtidigt samarbejde kan trække på mine kompetencer og netværk inden for bl.a. landbruget, som kommer til at spille en væsentlig rolle som fremtidens fossilfrie energileverandør, udtaler Mikael Kau.

Mikael Kau fratræder sin stilling pr. 1. juli i år, men vil i den følgende tid bidrage til afholdelsen af årets EnergiUge samt planlægningen af det kommende biogasanlæg.

Der er nu sat en intern proces i gang i Frederikshavn Kommune for at afklare, hvor i den kommunale driftsorganisation, Energiby-projektet bedst integreres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079