23948sdkhjf

Brandudsalg skal redde Scan Energy

Energiselskabet skal stramme livremmen ind. Milliontab på dagsbasis betyder, at man nu sælger ud af sine vindmølleaktiviteter.
Scan Energy har netop aflagt regnskab for 2009, og her fremgår det, at virksomheden de sidste tre måneder af 2009 har tabt hvad der svarer til 11 mio. kr. dagligt, skriver dagbladet Børsen.

I dag lever selskabet på sine 11 investorers og bankers nåde og har fået ind til oktober til at sælge store dele af sine vindmølleaktiviteter for at skaffe kapital. Udsalget er et krav fra kreditorerne, der ellers ikke ønsker at holde liv i selskabet.

Gæld eksploderet til 5,6 mia. kr
I 2008 var Scan Energys nettorentebærende gæld på 3,4 mia. kr. Ved udgangen af 2009 var denne steget til 5,6 mia. kr. Samtidig nedskrives værdien af selskabets aktiviteter med 517 mio. kr. og der hensættes 303 mio. kr. til nye tab.

Samlet set belastes bundlinjen før skat med 1,07 mia. kr.

Bankernes velvilje og succes en nødvendighed
Bestyrelsesformand for Scan Energy siger til dagbladet Børsen, at han regner med, at bankerne får deres penge igen, men samtidig erkender han, at virksomheden er helt afhængig af bankernes velvilje og fremtidig succes.

Kreditorerne har afsat 16,5 mio. kr. til den daglige drift af selskabet indtil oktober, hvor det forventes, at den fremtidige succes afspejles i frasalg af en række vindmølle- og solcelleprojekter.

- Der er et marked for disse aktiver, vi ønsker at sælge, så jeg er vis på, at det skal lykkes. Vores målsætning er at få en god pris, og jeg mener, det er usandsynligt, at vi ikke skulle kunne foretage disse frasalg, siger Jens Bigum til avisen.

Og om Scan Energys fremtid siger Jens Bigum:

- Jeg tror, vi overlever, og jeg tror, at de tiltag og de nedskrivninger, vi har foretaget, er nok, men ingen kan spå ud i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078