23948sdkhjf

Dansker i spidsen for europæisk fjernvarme

Dansk Fjernvarmes internationale chef Birger Lauersen er ny præsident for den europæiske fjernvarmeorganisation Euroheat & Power.
Dermed indtager Birger Lauersen en af de mest betydningsfulde poster inden for fjernvarmeorganisationernes politiske arbejde. Et job som den direkte forbindelse til EU-parlamentet på vegne af 32 nationers fjernvarmeorganisationer.

Euroheat & Power har 32 nationer på medlemslisten, og nummer 33 er på vej; nemlig Polen.

Udnyt overskudsvarmen
Energispildet i Danmark er minimalt, blandt andet på grund af, at man med fjernvarme drager fordel af overskudsvarme fra kraftvarmeproduktion og industriproduktion, så kæmper andre lande i Europa med et enormt spild af energi. Hele 55 procent af energien går således til spilde.

- Der er varme nok i Europa. Det er bare et spørgsmål om at udnytte overskudsvarmen fra den el- og industriproduktion, der eksisterer i dag. Derfor er fjernvarmens rolle så utrolig vigtig, for det er kun via varmt vand i rør, at vi kan nyttiggøre den energi, som vi ellers smider ud i den blå luft i dag, siger Birger Lauersen.

Reduktion af import
Fordobler man fjernvarmen i Europa, så vil man med et slag kunne reducere importen af energi med hvad der svarer til hele energiforbruget i Polen. Og samtidig ville man kunne reducere CO2-udledningen med hvad der svarer til Frankrigs samlede årlige udledning.

Vel at mærke ville det ske med kendt og eksisterende teknologi.

- Vi bliver i Europa nødt til at have fokus på, hvad der er godt for klimaet, og dermed hvordan vi reducerer vores CO2-udledning og udnytter energien optimalt. I EU er ambitionerne en 20 procents reduktion i 2020, og skulle man øge dette ambitionsniveau til 30 procent, så er fjernvarmen i dag det redskab, som kan levere resultaterne, siger Birger Lauersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094