23948sdkhjf

Der er muligheder i Afrika

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs, Vestas og BWSC er blandt nogle af de danske deltagere, der skal mødes med ministre og CEO’er fra energisektoren fra 35 afrikanske lande for at debattere investeringsmuligheder og nye energiformer.

Det sker, når Africa Energy Forum de næste dage løber af stabelen i København. Nærmere betegnet fra den 7. til den 9. juni 2017.

Det er 19. gang, at ledende repræsentanter fra energisektoren, ministre og andre ledere fra Afrika og Europa mødes for at tale om energisektoren og investeringsmuligheder i Afrika.

- Mangel på energi er en barriere for vækst og udvikling i Afrika. Det anslås, at manglen på energi koster afrikanske lande 2-4 % af deres BNP om året. Det er helt afgørende, at vi øger tilgængeligheden af energi – både for den enkelte afrikaner, men også for udviklingen af afrikanske lande. Her har Danmark meget at byde ind med. Vi har særligt stærke kompetencer inden for vedvarende og grønne energiformer, og jeg håber, at Africa Energy Forum kan bane vejen for nye partnerskaber mellem danske virksomheder, danske investeringer og afrikanske lande, siger Ulla Tørnæs forud for konferencen.

Partnerskaber er vejen frem
Afrika er en region i vækst. Befolkningsvækst, økonomisk vækst og større politisk stabilitet. Det lægger pres på energinettet, og behovet for tilgængelig energi er derfor også voksende. Der er stor fokus på Afrika som et “emerging market”, og flere og flere danske virksomheder og fonde investerer i energisektoren i regionen. 

Danmark har nemlig i løbet af de seneste 10 år foretaget store investeringer i afrikanske energiprojekter, f.eks har PKA investeret i vindmølleparken Lake Turkana opført af Vestas, mens BWSC satser på flydende kraftværker, såkaldte power-barges i Afrika-

Det er sket via såkaldte ”blended finance”-løsninger, hvor private og offentlige investorer går sammen om at investere i energiprojekter.

- Vi har tidligere med stor succes skabt partnerskaber gennem Klimainvesteringsfonden, som administreres af Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) – for eksempel Lake Turkana vindmøllepark, som har potentiale til at levere op til 15 % af Kenyas strøm. Grøn strøm vel at mærke. Det er en win-win-win situation, som jeg håber, vi kan få mange flere af, siger Ulla Tørnæs.

For eksempel har PKA Pension investeret i den store vindmøllepark i Lake Turkana i Kenya, som Vestas er i gang med at bygge, og BWSC satser på flydende kraftværker, såkaldte power barges, i Afrika.

Om Africa Energy Forum
Africa Energy Forum (AEF) er det globale investeringsmøde for Afrikas el-, energi-, infrastruktur- og industrisektorer. AEF kører på 19. år og bringer højtstående repræsentanter fra regeringer, forsyningsvirksomheder, regulatorer, el-udviklere, finansielle institutioner, teknologivirksomheder, konsulenter, advokatfirmaer og store energiforbrugere sammen for at danne partnerskaber, identificere muligheder og kollektivt styre branchen fremad.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096