23948sdkhjf

Fynsk energi-direktør afviser anklage

Den jysk-fynske energidirektør Knud Steen Larsen er endt i lidt af en penibel situation efter beskyldninger om inhabilitet.

Tidligere på måneden kom det nemlig frem, at han havde investeret 4 millioner kroner i selskabet Othania Invest, som han har sammen med sine sønner. Her har også direktøren for en af Ewiis-koncernens største leverandører Hans Christian Munck fra Munck Gruppen placeret en stor del af sine penge.

En anden investor er direktør Jørgen Holm Vestergaard fra selskabet Energi Danmark, hvor Knud Steen Larsen er næstformand.

Eller rettere var.

For i fredags kom det frem, at der efter en ekstraordinær generalforsamling var sket ændringer i koncernbestyrelsen hos Energi Danmark.

- Energi Danmark A/S oplyser hermed, at bestyrelsens næstformand, adm. direktør Knud Steen Larsen, EWII, dags dato på en ekstraordinær generalforsamling er udtrådt af bestyrelsen i Energi Danmark A/S. Den ekstraordinære generalforsamling valgte efterfølgende Chris Dahlerup, Managing Director, EWII Energi, som nyt bestyrelsesmedlem i Energi Danmark A/S.

Afviser urent trav
Et træk, der efterfølgende har fået flere til at spekulere over, om der ikke var noget om snakken, når det kom til inhabilitet og dobbeltroller.

Men det afviser Ewii-koncernen nu i en kortfattet pressemeddelse.

- Beslutningen om at udtræde af Energi Danmarks bestyrelse, og dermed meddelelse om, at Knud Steen Larsen ikke genopstiller som næstformand er helt og holdent truffet af Knud Steen Larsen selv, og beslutningen er taget for et par måneder siden og meldt ud til Energi Danmark bestyrelse på bestyrelsesmødet den 16. maj 2017, skriver Ewii i meddelsen.

- Det er suverænt min egen beslutning, og den er meldt ud rettidigt og efter forskrifterne på førstkommende bestyrelsesmøde i Energi Danmark. Formelt sker en udtræden i forbindelse med en generalforsamling, og denne blev afholdt i fredags, hvor jeg valgte at sætte direktør Chris Dahlerup ind i stedet for mig. Det er helt udramatisk, og det har altså intet at gøre med den negative, usande og faktuelt forkerte presseomtale, der i øjeblikket opleves mod mig, siger Knud Steen Larsen.

Knud Steen Larsen skal på det kommende bestyrelsesmøde i Ewii-koncernen forklare situationen overfor bestyrelsesmedlemmerne.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11