23948sdkhjf

DR Kontant afslører snyd med energitilskud

DR afslørede i aftes, at energiselskaberne tilsyneladende ikke kontrollerer indberetninger og udbetalinger af det energitilskud, som danske forbrugere betaler til over regningen fra energiselskaberne.

Afsløringen skete i programmet Kontant på DR i aftes kl. 21:00.

Det er de ca. 500 danske energiselskaber, som yder tilskuddene til energibesparende foranstaltninger. Det gælder f.eks. isolering, herunder hulmursisolering, udskiftning af vinduer og døre og installation af jordvarme, og solceller.

Når boligejeren har fået udført arbejdet, indberetter typisk håndværkeren energiforbedringen til et af de 500 energiselskaber, som så udbetaler tilskuddet enten direkte til boligejeren eller til håndværkeren alt efter hvilken aftale der er indgået mellem håndværker og boligejer.

I programmet afslørede DR Kontant, at ingen tilsyneladende har tjekket, om energiforbedringen indberettes til flere forskellige selskaber: Og det er der faktisk adskillige eksempler på. Det betyder, at håndværksfirmaer har fået udbetalt penge for den samme energiforbedring af flere energiselskaber.

Det viser DR Kontants gennemgang af over 5.000 boliger, hvor der er udbetalt energitilskud.

- Det er faktisk et forhold, der er umuligt at kontrollere. Der er 500 forpligtede selskaber i den her ordning, og du kan ikke kontrollere, om en besparelse er afsat flere steder, siger Kamilla Thingvad, der er afdelingschef i energiselskabernes brancheforening, Dansk Energi, til DR Kontant.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093