23948sdkhjf

Aalborg CSP lykkedes med de komplekse løsninger i 2016

Selskabet tjener penge, men må føre tab over på regnskabet for 2015.

For et år siden kunne Aalborg CSP se tilbage på et 2015 med millionoverskud på 5,5 mio. kr., men åbner man regnskabet for 2016, der i øvrigt er et rigtig, rigtig fint et af slagsen, så ser tallene for 2015 helt anderledes ud.

Her er overskuddet ændret til million-minus på bundlinjen for 2015. Og det ærgrer adm. direktør Svante Bundgaard gul og grøn, men en tvist med en kunde og et efterfølgende forlig har betydet, at nye tal er indarbejdet i regnskabet for 2015.

Når det så er sagt, så har 2016 været ret så formidabelt – set med Aalborg CSP-briller.

- Det er altid rart at tjene penge, men når vi ser tilbage, så kan vi også se, at vi er lykkedes med de højteknologiske projekter både i Brønderslev og i Australien, siger Svante Bundgaard.

Bruttoresultatet i 2016 ender på 37,8 mio. kr. mens resultatet før skat lander på 5,6 mio. kr. og årets resultatet på 4,3 mio. kr. 

Et stort beløb
At tallene på bundlinjen i 2015 har ændret karakter fra 5,5 mio. kr til -3,4 mio. kr. skyldes som sagt en tvist med en kunde.

- Vi har haft en kunde, hvor vi først kunne levere, når kunden havde gjort sit, men kunden var sent på den, og i maj sidste år sagde vi til dem, at vi behøvede mere tid, da kunden havde forsinket projektet med to til tre måneder. Det kunne kunden ikke imødekomme, heller ikke selv om vi havde hjulpet og leveret mere, end vi havde lovet, forklarer Svante Bundgaard.

Kunde henholdte sig til formalia i kontrakten og forlangte efterfølgende en bod grundet forsinket levering.

- Det var et stort beløb. Vores advokat opfordrede os dog til at indgå et forlig, selvom kunden havde handlet amoralsk og uærligt. Det kostede noget af en portion penge. Det store tab er i henhold til reglerne ført på regnskabet for 2015, hvorved regnskabet giver et retvisende billede af 2016, forklarer Svante Bundgaard.

Pipeline bedre end nogensinde
Selvom forliget har været noget af en kamel at sluge for Aalborg CSP, så kan virksomheden kigge tilbage på et fremragende 2016.

-  Vores 2016 har været et økonomisk fint år, men det er ikke det, vi hæfter os ved. Når vi ser tilbage, så ser vi et år, hvor vi er lykkedes med nogle meget højteknologiske og komplekse løsninger, forklarer Svante Bundgaard.

De positive vinde fra 2016 blæser også fortsat her i 2017.

- Vi forventer som udgangspunkt et regnskab på niveau med 2016, men vi har en pipeline, der er bedre end nogensinde, så alt afhænger af, hvornår vi får lukket disse projekter, slutter Svante Bundgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11