23948sdkhjf

Søger 30 mio. kr. til testcenter for bølgeenergi

DanWEC satser på at få fingre i regeringens ”Green Lab”-midler til opbygning af et dansk testcenter for bølgeenergi i Hanstholm.
Hanstholm har ”Danmarks bedste bølger” og regeringen har 210 mio. kr. til etablering af testcentre – såkaldte Green Labs - for ny klimateknologi.

De to ender søger styregruppen for DanWEC – Danish Wave Energy Center – i Hanstholm nu at binde sammen med et såkaldt ”bidrag”, der senere kan munde ud i en egentlig ansøgning om statslig støtte til at etablere det testcenter, der skal gøre Hanstholm til det danske centrum for udvikling og afprøvning af bølgeenergi.

Bag DanWEC står Hanstholm Havn, Hanstholm Havneforum, Thisted Kommune og Aalborg Universitet.

Enormt potentiale
- Der ligger et enormt potentiale i udnyttelsen af bølgeenergi, og Hanstholm er som hjemsted for det første testanlæg for bølgeenergi – Wave Star - allerede langt fremme, siger bestyrelsesformand Egon Pleidrup Poulsen fra Hanstholm Havneforum, der i 2009 tog initiativ til DanWEC for at koordinere og fremme Hanstholms muligheder inden for udnyttelse af den vedvarende energi fra bølgerne.

- Bølgeenergi-branchen består af en række små virksomheder, og omkostningerne ved etablering af anlæg til afprøvning af bølgeenergi er meget store. Derfor vil et fælles testcenter med tidssvarende løsninger for videns-, test- og demonstrationsfaciliteter forbedre mulighederne for at gøre Danmark førende inden for bølgeenergi, ganske som vi er inden for vindenergi, siger Egon Pleidrup Poulsen.

Et testcenter i Hanstholm skal efter planen rumme testfaciliteter, udstyr til dataopsamling, kontorer, lagerfaciliteter og ressourcer vedrørende inspektion, administration m.v. Hvis DanWEC får del i de statslige midler fra Green Lab-puljen, forventes etableringen af et testcenter at kunne påbegyndes i løbet af 2010/2011.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141