23948sdkhjf

Stor testbænk skal drive nyt dansk vindeventyr

Risø DTU og LORC vil sikre udviklingen af den danske vindmølleindustri til havs. Parterne etablerer en fælles testfacilitet på Lindøværftet, som bliver blandt Europas største.
Samarbejdet mellem Risø DTU og LORC sikrer, at både forskningsverdenen og industriens spillere – fra de store vindmølleproducenter til mindre leverandører til industrien – får adgang til at afprøve og teste det mekaniske og elektriske drivtog i møllehuse til fremtidens store offshore vindmøller på den nye testbænk, der efter planen får en ydeevne på 20 MW.

- Med denne aftale bidrager vi markant til, at industrien kan tage et kvantespring i møllers størrelse og pålidelighed og til at danske ingeniører og forskere i vindkraft fastholder og udvikler deres position som verdens førende. Gennem tæt samarbejde og unikke faciliteter forbliver vi stærkest, siger Henrik Bindslev, direktør, Risø DTU.

Efterspurgt af industrien
Industriens parter bakker op om aftalen om at etablere en testbænk på Lindø.

- I min kontakt med de største af spillerne i den danske vindmøllebranche er der ingen tvivl. De får brug for ekstra kapacitet til at teste fremtidens store offshore vindmøller, siger Poul Nyrup Rasmussen, formand for bestyrelsen for Lindoe Offshore Renewables Center, LORC. Han tilføjer:

- Jeg er meget glad for, at testbænken bliver del af vores test- og demonstrationscenter. Det vil være til stor gavn for LORC, industrien og forskningsverdenen og kan sikre, at Danmark bevarer sin førerposition indenfor vindkraft.

Bestyrelsen for LORC godkendte i dag aftalen mellem Risø DTU og LORC.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08