23948sdkhjf

Varmeværk dømt for tredje gang

Fjerritslev Fjernvarmeværk skal betale 1,7 millioner kroner i erstatning
Tredje gang blev ikke lykkens gang for Fjerritslev Fjernvarmeværk i Nordjylland. Efter at have lidt nederlag i både by- og landsret måtte værket indkassere det endelige slag fra landets højeste domstol, da Højesteret tilsluttede sig Landsrettens dom over varmeværket.

Værket skal derfor betale godt 1,7 millioner kroner til Jammerbugt Forsyning, afholde egne omkostninger ved tre domstolsprøvelser på knap 400.000 kroner samt betale kommunens advokatudgifter.

For store mængder tungmetal
Sagen handlede om forurening med tungmetallet cadmium.

Varmeværket fyrer med biobrændsel, og en lille mængde af tungmetallet i spildevandet er accepteret. Men i 2009-10 opdagede det kommunale rensningsanlæg, at der var alt for meget cadmium i spildevandet, og forureningen blev sporet tilbage til varmeværket.

Det høje indhold af cadmium medførte, at Jammerbugt Forsyning ikke kunne fordele slammet ud på markerne men var nødt til at køre det til Tyskland.

Det kostede forsyningen 1,7 millioner kroner, som kommunen ville have varmeværket til at betale.

Det var første gang, at lov om miljøskadeerstatning fra 1994 blev brugt. Loven tillægger visse virksomheder (listevirksomheder) et såkaldt objektivt ansvar ved en eventuel forurening.

Det betyder, at virksomheden skal betale erstatning, også selv om den ikke har gjort noget forkert, hvis nogen lider en økonomisk skade.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078