23948sdkhjf

Hjallerup gør sig varmepumpeklar

Varmetabet mellem to byer kan reduceres betragteligt
På et infomøde i Hjallerup Fjernvarme i Nordjylland mandag blev der forelagt planer for installation af en varmepumpe ved værket i Klokkerholm, som i den sidste ende vil betyde en årlig nettobesparelse på 1,3 mio. kr. på hele varmeproduktionen til Hjallerup/Klokkerholm.

Formanden for Hjallerup Fjernvarme, Kaj Tranholm Olesen, begrundede indførslen af en varmepumpe med udsigt til, at det grundbeløb, som ydes som tilskud til varmeproduktionen, vil bortfalde - sandsynligvis i 2019. Derfor vil dette tiltag kunne afværge, at varmeprisen stiger.

- Vi vil samtidig med ny gasdrevet varmepumpe på værket i Klokkerholm optimere vores produktionsanlæg og minimere vores tab i transmissionsledningen mellem de to byer. Det vil også være med til at optimere vores solvarmeanlæg, da vi kan udvide produktionsperioden, lød det i Kaj Tranholm Olesens begrundelse.

Kent Simonsen fra Aktive Energi Anlæg A/S (AEA) redegjorde for den rimeligt indviklede teknik, som et anlæg med en varmepumpe er, men spørgsmålene bagefter løftede forståelsesgraden betydeligt. Kort sagt så kan man med en sådan varmepumpe reducere varmetabet på strækningen mellem Hjallerup og Klokkerholm betydeligt.

Det er hensigten at bruge gas til at drive varmepumpen, og det klinger jo ikke så godt i disse tider, hvor reducering af fossile energikilder er alfa og omega. Men Kent Simonsenforklarede, at dette tiltag faktisk vil betyde en reducering i fjernvarmens samlede forbrug af gas.

Hvis alt går efter planen, tager man fat på varmepumpeprojektet i marts 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094