23948sdkhjf

Scan Energy: Vi står i en vanskelig situation

Scan Energy har afholdt ekstraordinær generalforsamling i Kolding. Der blev redegjort for selskabets situation og for bortvisningen af den tidligere direktion. Konklusionen er, at selskabet står i en overordentlig vanskelig situation.
Bestyrelsesformanden, Jens Bigum, redegjorde på den ekstraordinære generalforsamling for Scan Energy’s situation og baggrunden for bortvisningen den tidligere administrerende direktør, Karsten Olsen, og medlem af direktionen, Birgitte Wagner Olsen.

Endvidere supplerede selskabets advokat, Bech-Bruun, bestyrelsesmedlem Sven Krogstrup og administrerende direktør Nikolaj Harbo med information omkring forholdene i selskabet.

De væsentligste konklusioner
- Scan Energy står i dag i en overordentlig vanskelig situation. Årsagen til dette er, at den tidligere ledelse har truffet en række finansielle og kommercielle beslutninger, der har bragt selskabet i uføre. Bestyrelsen har på det seneste opdaget, at den på visse punkter er ført bag lyset af den tidligere ledelse, og at der uden bestyrelsens vidende er truffet finansielle og kommercielle
beslutninger, som ligger ud over det mandat, som bestyrelsen havde givet direktionen. Der er tale om beslutninger, som i alvorlig grad belaster selskabet, skriver Scan Energy i en pressemeddelelse.

Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet ind i sagen
På baggrund af rapporter fra selskabets revisor og advokat valgte bestyrelsen at bortvise Karsten Olsen og Birgitte Wagner Olsen 14. marts 2010 for bedst muligt at sikre selskabets værdier og beskytte virksomheden.

Umiddelbart efter bortvisningen opdagede selskabet, at Karsten Olsen umiddelbart forud for sin bortvisning havde indgået kontrakt med et amerikansk konsulentfirma. Kontrakten var på flere punkter usædvanlig og indeholdt en forpligtelse for Scan Energy til at betale op til 45 mio. kr. Kontrakten er af en størrelsesorden, som direktionen ikke havde mandat til at indgå udenom bestyrelsen og Karsten Olsens indgåelse af aftalen var en overtrædelse af selskabets tegningsregler. Dette var sket uden bestyrelsens vidende.

Bestyrelsen har anmodet Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet om at undersøge, om Karsten Olsen har begået mandatsvig eller subsidiært har overtrådt særlovgivning.

Karsten Olsen kontra Jens Bigum
Karsten Olsen redegjorde ligeledes for sin version af hændelsesforløbet op til sin bortvisning, som også forinden var blevet rundsendt til samtlige aktionærer i form af en 87 sider lang præsentation.

Bestyrelsesformand Jens Bigum havde blandt andet følgende kommentar til Karsten Olsens indlæg:

- Dette indlæg rummer en lang række usandheder og voldsomme fordrejninger af virkeligheden, ligesom det er fyldt med uværdige personlige angreb om uhæderlighed på undertegnede og andre navngivne personer. Hertil kommer, at offentliggørelsen af flere fortrolige og følsomme oplysninger i præsentationen kan være velfærdstruende for selskabet. Der er
således tale om et groft brud på den tavshedspligt, som den tidligere direktion fortsat er omfattet af.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11