23948sdkhjf

Avis: Jysk-fynsk energi-direktør mistænkes for inhabilitet

Koncerndirektør i energikoncernen Ewii, Knud Steen Larsen er endt i en sag, hvor han i forbindelse med sine to private investeringsselskaber og som direktør for Ewii, indtager lidt af en dobbeltrolle og der stilles nu spørgsmål om, om han i visse situationer kan være inhabil.

Det skriver Fyens.dk.

Det betyder at Knud Steen Larsen på næste bestyrelsesmøde skal redegøre for situationen, og om han blander energiselskabets interesser sammen med sine egne.

 Investorer vs. kunder

Det hele drejer sig om, at Knud Steen Larsen er formand, medejer og investor i to private investeringselskaber , det ene med navnet Othania Invest, der hvert år forvalter millioner af kroner fra investorer.

Blandt de investorer finder man administrerende direktør Hans Christian Munck fra Munck Gruppen. Han har placeret seks millioner kroner i investeringsselskabet Othania Invest samtidig med at hans virksomhed er en af Ewiis største leverandører. 

En anden investor er direktør Jørgen Holm Vestergaard fra selskabet Energi Danmark i Aarhus, hvor Knud Steen Larsen er næstformand. Han har investeret en million kroner i Othania Invest. 

- Der er ikke noget i den sag, og der er ikke en sammenblanding af interesser, og jeg har sidste år orienteret bestyrelsen og fået ført til protokols, at jeg måtte oprette firmaerne. Derudover er der ikke firmaer, som Ewiii har samarbejdet med, der har investeret en eneste krone i de to selskaber, siger Knud Steen Larsen til avisen.

Knud Steen Larsen har selv investeret fire millioner i selskabet. 

Kan være inhabil
Det er et af Ewiis bestyrelsesmedlemmer Morten Hansen, der har rejst spørgsmålet om inhabilitet, da han ikke mener, at det er foreneligt, at direktøren har investeringer i samme selskab som energikoncernes største leverandører. 

Flere eksperter i selskabsret, som avisen har været i kontakt med, vurderer at Knud Steen larsen vil være inhabil,hvis han som adm. direktør i Ewii, hvis han har været eller vil være inde over ordrer og beslutninger, som vedører Munck Gruppen og Energi Danmark. 

Hvis han derimod ikke har været inddraget i den slags forhandlinger, så er der ikke tale om inhabilitet.

Sagen skal nu drøftes på den kommende bestyrelsesmøde i Ewii-koncernen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156