23948sdkhjf

Frederikshavn vil trække mere varme ud af motorfabrik

Varmeforsyningen arbejder på at udvide samarbejdet med MAN Diesel & Turbo.

I 2015 indviede motorproducenten MAN Diesel & Turbo et nyt testcenter til motorer. En af grundene til, at centret i det hele taget endte i Frederikshavn, var en aftale med den lokale varmeforsyning om genvinding af varme fra anlægget.

Det betyder, at godt 250 frederikshavnske husstande i dag får varme fra MAN Diesel & Turbo, og det tal kan meget vel vokse i fremtiden.

MAN Diesel & Turbo er nemlig klar til at udvide produktionen over de kommende år, og direktør Poul Knudsgaard gætter på, at varmeproduktionen sagtens kan fordobles.

- Det er med til at reducere vores omkostninger til at lave motortesten, at vi kan genbruge varmen. Når vi først kommer i gang med at producere motorer, og skal have en del af dem igennem testcentret, vil det være godt at genbruge varmen til noget fornuftigt i stedet for bare at sende den ud i atmosfæren, forklarer Poul Knudsgaard.

Indtil videre er der dog ikke nogen aftale med Frederikshavn Forsyning – men forhandlingerne er i gang, fortæller forsyningschef for Vand & Varme i Frederikshavn, Lars B. Østergaard. Han tør dog ikke skyde på, hvornår en ny aftale er på plads, og hvor meget produktionen vil kunne øges.

- Det afhænger helt af, hvad mulighederne er inden for det offentlige net, som vi skal trække på - så vi ved ikke engang, om det kan lade sig gøre endnu, siger han.

Han glæder sig dog over, at de første år af samarbejdet med MAN Diesel & Turbo er forløbet godt.

- De har dog ikke leveret det, vi havde forventet, men det skyldes nok, at motorbranchen har været lidt presset, så det følger nok konjunkturerne inden for salg af motorer, siger Lars B. Østergaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125