23948sdkhjf

Green Wind Energy risikerer millionregning

Green Wind Energys datterselskab GW Energi er på kant med reglerne i sit eget prospekt. Nu risikerer moderselskabet en regning på op i mod 100 mio. kr.
I 2005 udbød Green Wind Energys datterselskab GW Energi (GWE) for 150 mio. kr. obligationer til velhavende danskere. Nu risikerer Green Wind Energy at skulle betale penge tilbage til investorerne i de mange europæiske vindmølleprojekter, skriver Berlingske Business.

På kant med reglerne i eget prospekt
Siden 2005 har GWE solgt ud af sine investeringsprojekter uden dog at have fundet nye egnede mølleparker med tilstrækkeligt afkast.

To af de konkrete sager, der nævnes, er salget af tyske vindmølleparker i 2007. Et salg, der gav GWE et provenu på godt 200 mio. kr. Ifølge reglerne i prospektet skal disse penge investeres i nye vindmølleprojekter. Men det er aldrig sket.

Det betyder, at GWE er på kant med reglerne i eget prospekt, da man ikke længere er i stand til at kunne servicere selskabets gæld på grund af faldet i antallet af snurrende møller.

- GWE har tilsyneladende frasolgt projekter uden at købe nye møller. Dermed har man ikke en løbende indtjening, der kan servicere gældsforpligtelserne i selskabet. Det er i strid med det oprindelige prospekt, og derfor er jeg af den opfattelse, at GWE har indløsningspligt over for sine investorer, siger en advokat, der repræsenterer en af selskabets større investorer, der sidder på godt fem procent af obligationerne.

Overvejer retssag
Den unavngivne advokat overvejer i øjeblikket på vegne af sin klient en mulig retssag mod GWE. Et alternativ er, at presse selskabet til at udbetale investorernes indskud.

Såfremt det lykkes investorerne at gennemtvinge et indløsningstilbud, vil det koste GWE op mod 100 mio. kr. Penge, selskabet set ud fra det seneste regnskab, ikke har. Derfor risikerer Green Wind Energy, som moderselskab, at komme i klemme.

Ingen kommentarer
Berlingske Business har forsøgt at få en kommentar både fra formanden i GW Energi, advokat Henrik Møgelmose fra Kromann Reumert, samt selskabets direktør Poul Lind.

Det har dog ikke været muligt.

GW Energis advokat Jens Blomgren-Hansen afviser i en brevkorrespondance, at GWE er forpligtet til at tilbyde de mange investorer at indløse deres obligationer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078