23948sdkhjf

Bolius: Fjernvarmepriser sænker huspriserne

Høje priser på fjernvarme er skyld i at boligsælgere må gå langt ned i pris for at sælge, lyder det fra foreningen Bolius.
En årlig fjernvarmepris på over 30.000 tvinger sælgere til at gå 200-300.000 kr. ned i pris, når skal sælges bolig. Det oplyser en række ejendomsmæglere til Bolius.

Husprisen kompenserer for varmeprisen
- Det påvirker prisen i nedadgående retning. Nogle huse her i området har varmeudgifter på 30.000-40.000 kr. om året. Det bliver vi nødt til at kompensere for, hvis vi skal have huset solgt, siger ejendomsmægler i Mariagerfjord Kommune Bjarne Andersen fra Nybolig.

Han har haft adskellige huse tilsluttet det lokale kraftvarmeværker til salg og fortæller til Bolius at køberne takker nej, når de bliver oplyst om tilslutningen til varmeværket.

Også i Hillerød er Gert Vognstrup fra Robinhus stødt på samme problem som hos Bjarne Andersen i Mariagerfjord.

- Når jeg tager et hus til salg, så er en høj varmepris en af de ting, der trækker ned, når jeg skal fastsætte husets pris. Købere er ikke så fokuserede på, at varmeprisen er højere her end andre steder, men de er meget fokuserede på, at deres bruttoydelse bliver alt for høj. Derfor bliver sælger nødt til at sørge for, at bruttoydelsen kommer ned, og der er prisen en af ting, man kan skrue på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11