23948sdkhjf

Flertal klar til at blåstemple milliardregning til fjernvarmekunder

I marts stod partierne på Christiansborg i kø for at kritisere en truende renteregning på 3,4 mia. kr. Nu er et flertal i Folketinget alligevel klar til at acceptere regningen.

Hundredtusinder af fjernvarmekunder risikerer fremover renteregninger i milliardklassen. Det skriver Finans.

Dansk Folkeparti og De Radikale oplyser over for Finans, at de er parate til at stemme for et hasteindgreb fra klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V), som Folketinget skal førstebehandle torsdag. Dermed har regeringen sikret sig et flertal.

Indgrebet kommer, efter at Finans i marts afdækkede, hvordan 19.000 varmekunder i Herning vil blive ramt af en ekstraregning på 172 mio. kr. frem mod 2020, fordi det lokale varmeselskab, Eniig Varme, har fået Energitilsynets accept af, at det kan opkræve renter af selskabets historiske indskudskapital.

Ministeren har tidligere slået fast, at varmekunders penge alene skal gå til fjernvarme. Derfor undrer det kritikere, at lovforslaget ikke sætter en stopper for hverken historiske eller fremtidige renteregninger til varmekunderne.

- Når man laver et hasteindgreb, må man formode, at det er for at løse problemet én gang for alle, og det vil ikke ske, siger Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet.

Lars Christian Lilleholt understreger over for Finans, at der fortsat pågår forhandlinger om lovindgrebets endelige udformning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109