23948sdkhjf

Varmepumper skaber fremdrift hos Insero

Hos Insero-koncernen blev 2016 året, hvor aktivitetsniveauet i alle Insero-selskaber steg markant og bidrog til en solid fremgang både på omsætningen men også til det samlede resultat.

- 2016 var året hvor vores aktivitetsniveau steg markant på tværs af Insero-koncernen. Det har bidraget til, at vores koncernomsætning er øget fra 60,5 mio. kr. i 2015 til 86,6 mio. kr. i 2016, fortæller Mogens Vig Pedersen, administrerende direktør i Insero.

Årets samlede resultat i Insero blev væsentlig bedre end forventet og landede på 78 mio. kr.

- På baggrund af et resultat, som samlet set er væsentlig bedre end forventet, betegnes årets resultat som tilfredsstillende. Det betyder at vi fortsætter vores ambitiøse vækst- og udviklingsstrategi i 2017 og fortsat investerer i vækst, siger Ulrik Kragh, bestyrelsesformand i Insero.

Varmepumper & Delebiler
Især de nyere Insero-ejede selskaber – Best Green og Tadaa! – har i 2016 oplevet et øget aktivitetsniveau.

Best Green indgik i 2016 en større aftale med Horsens Kommune, som skal sænke CO2-udledningen med 20% på tværs af alle kommunens egne bygninger. Herudover blev Best Green udvalgt blandt 5 virksomheder til at modtage en støtteordning fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, som skal være med til at yderligere udbrede nærvarme i Danmark, hvilket har medført en markant interesse for Best Green.

- Vi har med Best Green bygget en forretningsmodel, som gør det fordelagtigt at skrotte oliefyret og få en bæredygtig varmeløsning. Støtteordningen fra ministeriet er uden tvivl med til at sætte yderligere skub i udbredelsen af bæredygtige varmeløsninger i Danmark, siger Mogens Vig Pedersen.

Tadaa! rullede de første delebiler ud til boligforeninger i 2016 og har oplevet en markant interesse i konceptet. Desuden er der nu åbnet op i udvalgte områder, så kvarterer rundt om boligforeninger har adgang – bl.a. har hele Horsens adgang til Tadaa! delebiler.

Insero udvalgt til nationalt initiativ 
2016 blev også året, hvor Insero blev udvalgt til at være en del af det nationale initiativ Scale-up Denmark, hvor Insero sammen med danske og internationale investorer, veletablerede virksomheder og førende universiteter skal coache og accelerere virksomheder henover de næste tre år.

- Ud over at hjælpe flere opstartsvirksomheder med at folde sit potentiale ud, ser Insero Scale-up Denmark initiativet som en enestående mulighed for at opbygge ny indsigt i, hvad der skaber succes blandt opstartsvirksomheder samt skabe endnu mere udvikling inden for energiområdet igennem nye partnerskaber, uddyber Mogens Vig Pedersen.

Insero
mio. kr. 2016 2015
Nettoomsætning 86,6 60,5
Bruttoresultat 41,9 26,8
Resultat af primær drift -28,7 -37,1
Årets resultat 74 -5,8
Balancesum 664 587
Egenkapital 599 531
Antal ansatte 103 104
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2016
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093