23948sdkhjf

Dong og Vattenfall taber for anden gang til Farum Fjernvarme

En afgørelse i Landsretten stadfæster dom fra Retten i Lyngby om forkøbsret til en forsyningsledning.

Det var David mod Goliat, da Farum Fjernvarme for mere end 10 år siden tog kampen op mod Dong, som solgte forsyningsledningen mellem Farum Fjernvarme og Hillerød Kraftvarmeværk til Vattenfall uden at tage forbehold for Farum Fjernvarmes forkøbsret.

Det lille fjernvarmeværk med administrerende direktør Nighat Kamal i spidsen tog kampen op og sagen endte i Retten i Lyngby, hvor Farum Fjernvarme fik medhold.

En afgørelse i Landsretten stadfæster nu dommen fra Retten i Lyngby, og giver Farum Fjernvarme medhold i sagen mod Dong og Vattenfall om forkøbsret til en forsyningsledning.

Vandt i Landsretten
Landsretten har altså nu stadfæstet dommen og det betyder blandt andet at Vattenfall skal betale 1.000.000 i sagsomkostninger til Farum Fjernvarme oven i omkostningerne for byretten.

Derfor er det en glad direktør for Farum Fjernvarme, der gentager sin jubel over afgørelsen:

- Nu, hvor vi selv ejer forsyningsledningen, sparer vi varmekunderne i Farum for en årlig udgift i en rum tid fremover og vi har mulighed for at tjene penge på ledningen ved, at andre bruger den. Det betyder, at vi kan fortsætte den gunstige udvikling, hvor fjernvarmen til varmekunderne i Farum bliver billigere år for år, siger Nighat Kamal.

Uden fortilfælde
Afgørelsen i sagen, der ikke har noget fortilfælde, kan måske få andre små fjernvarmeværker til at tage sager op, selvom kampen synes ulige.

Det mener Farum Fjernvarmes advokat Pernille Aagaard Truelsen fra advokatfirmaet Energi & Miljø, der har ført sagen i både Byretten og Landsretten.

- For andre værker betyder sagen nok, at det betaler sig for et værk at stå på sin ret også selvom ens modpart er et stort statsejet selskab, siger hun.

Dommen betyder også, at Farum Fjernvarme får medhold i deres opgørelse af hvilken refusion, de skal have for at have betalt for at bruge ledningen, mens sagen har kørt.

Refusionen skal trækkes fra det beløb, Farum Fjernvarme skal betale for ledningen og nu venter blot den endelige opgørelse, så sagen kan afsluttes .

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141