23948sdkhjf

- Det var værd at vente på

Rødekro-Aabenraa Fjernvarmes nye halmanlæg er langt fra en hyldevare.

I marts 2013 underskrev Aabenraa-Rødekro Fjernvarme og kedelproducenten Weiss kontrakten på levering af varmeselskabets nye halmanlæg.

Opstart af varmeproduktion fandt sted i starten af 2015, som så blev efterfulgt af forskellige optimeringsopgaver med endelig aflevering i marts 2017.

 - Det har været en lang sag at komme igennem, udtaler direktør Peter Sørensen fra Aabenraa-Rødekro Fjernvarme om det nye halmfyrede halmanlæg:

- Men det har været det hele værd. Vi har fået et velfungerende anlæg, som lever op til vores forventninger med hensyn til ydelse, virkningsgrad og ikke mindst emissioner.

Halmanlægget fra Weiss er på 3x12 MW og dækker godt 50 procent af varmeforbruget hos varmeselskabets forbrugere. 

Store krav til automationsgrad
Hos Weiss bekræfter man, at det har været en lang og sej kamp at komme i mål med projektet.

- Der var stillet store krav til os med hensyn til høj automationsgrad, stor fleksibilitet med hensyn til brændselssorter, og ikke mindst emissionskrav overholdt på hele brændselsspektret, hvilket var nyt for os, fortæller Morten Grøn fra Weiss A/S og uddyber: 

- Det at skulle opfylde alle krav på mange brændselssorter, har givet os udfordringer, så projektet udviklede sig til også at blive en udviklingsopgave for os, hvor vi har måttet tilpasse flere komponenter til det endelige resultat, forklarer Morten Grøn. 

Udviklingsopgaverne i projektet har da også medført, at Weiss er kommet et godt skridt videre i forhold til bedre emissioner, bedre egetforbrug og ikke mindst større stabilitet i forhold til et bredt brændselsspekter.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08