23948sdkhjf

Dansk Supermarked holder fast i overskudsvarmen

Overskudsforretningen i at levere overskudsvarme til fjernvarmenettet er ret beskeden men ikke desto mindre fortsætter Dansk Supermarked med at levere overskudsvarme til de danske varmeforbrugere.

Det skriver Dansk Handelsblad.

Selvom det ikke er nogen overskudsforretning, så giver det god mening for supermarkedskæden – hvis man kigger på ud fra et grønt og samfundsmæssigt synspunkt.

- Dansk Supermarked Group vil gerne levere overskudsvarme, så den bliver nyttiggjort i fjernvarmenettet frem for at gå til spilde, – også selvom der ikke er nogen særlig forretning i det. Men vi har selvfølgelig en smertegrænse i forhold til de store administrative byrder, der på nuværende tidspunkt knytter til genbrug af overskudsvarme, siger Lars C. Christensen, energichef hos Dansk Supermarked Group.

Modsat konkurrenten Coop har Dansk Supermarked altså ikke tænkt sig at lægge overskudsvarme-projekterne på hylden, men på grund af afgifterne på overskudsvarme har man set sig nødsaget til at lave en ny strategi, der i første omgang fokuseres mod de store butikker, da de små butikker ikke rentable – netop på grund af afgifterne.

Næste projekt skydes i gang i Fields i København, hvor overskudsvarmen fra Bilka One Stop skal komme forbrugerne til gode.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11