23948sdkhjf

Energiafgifter kigges efter i sømmene

DI er yderst tilfreds med at skatteminister Troel Lund Poulsen nu vælger at kigge energiafgifterne efter i sømmene. Energiafgifter som både DI og de danske virksomheder mener skader konkurrenceevnen.
Skatteminister Troels Lund Poulsen har lyttet til virksomhedernes ønske om at fremrykke en analyse af de ny energiafgifter i forhold til, hvordan de påvirker den danske konkurrenceevne i forhold til omverdenen. Og det er DI godt tilfreds med, oplyses der på DIs hjemmeside.

Påvirkning af dansk konkurrenceevne
Nye energiafgifter, der delvist er blevet indført i år og bliver det fuldt ud i 2013, er ifølge DI til stor skade for danske virksomheder. Men nu vil skatteministeren komme erhvervslivet i møde ved at fremrykke en analyse af, hvordan energiafgifterne vil påvirke danske virksomheders konkurrenceevne, hvor det ellers var planen, at analysen først skulle have været lavet i 2012.

DI har fra starten advaret mod, at energiafgifterne ikke vil føre til et mindre energiforbrug, men blot forbedrer udenlandske virksomheders konkurrenceevne – og disse er mindre energieffektive end danske virksomheder. DI mener, at afgifterne truer mindst 30.000 arbejdspladser inden for papir-, fødevare-, og andre energitunge virksomheder.

Derfor bliver meldingen fra skatteministeren modtaget med tilfredshed.
- I mange år har danske virksomheder kæmpet for at blive så energieffektive som muligt og har dermed udbygget styrkepositionen i forhold til konkurrerende lande. Nu vælger man så at straffe det arbejde med energiafgifter, som kun rammer energieffektive danske virksomheder. Derfor er det på sin plads, at vi nu får dokumenteret den skadelige effekt, de afgifter vil have, konstaterer DI’s underdirektør, Richard B. Larsen på DIs hjemmeside.

Han peger på, at Danmark med de nye afgifter på energi til fremstillingsprocessen uden tvivl mister muligheder for vækst og samtidig mister uvurderlig know-how.

Eksistens i Danmark truet
Især er Procesindustrien bliver hårdt ramt af de nye energiafgifter. Procesindustrien er en forening for virksomheder med komplekse produktionsanlæg.
- Procesvirksomhederne presses af regulering, der gør det dyrere at producere i Danmark end andre steder. Det er ikke mindst de særlige danske energiafgifter, som truer virksomhedernes eksistens på dansk grund, peger Richard B. Larsen på.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094