23948sdkhjf

Kronprins Frederik overrækker byggeriets klimapriser

Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer, TUN BYG 2010, sætter fokus på klima, energi og miljø med tre nyindstiftede klimapriser. Priserne vil blive overrakt af protektor for Klimakonsortiet H.K.H. Kronprins Frederik på messens åbningsdag tirsdag 16. marts 2010 i Fredericia Messecenter.
- Det er med stor glæde, at vi har modtaget H.K.H. Kronprins Frederiks tilsagn om at overrække de tre priser, siger adm. direktør Palle Thomsen fra Trælasthandlerunionen-TUN, der arrangerer TUN BYG 2010.

- Formålet med de nyindstiftede priser er at øge kendskabet til den klimadrevne produktudvikling, som de førende leverandører stiller til rådighed for byggeriets parter. Jeg kan ikke forestille mig en bedre ambassadør for klimavenligt byggeri end H.K.H. Kronprins Frederik, siger Palle Thomsen.

Klimakonsortiet, som H.K.H. Kronprins Frederik er protektor for, er et offentligt-privat partnerskab etableret i juni 2008 for at styrke kendskabet nationalt og internationalt til danske virksomheders og videninstitutioners kompetencer og produkter på klima- og energiområdet.

Om klimapriserne
De tre klimapriser går til de udstillere, der kan dokumentere energieffektivitet og CO2-reduktion i fremstillingen eller anvendelsen af deres byggematerialer.

Bag klimapriserne står en lang række af byggeriets organisationer: Klima- og Energiministeriet v/Energistyrelsen, Dansk Byggeri, Håndværksrådet, Bygherreforeningen, Akademisk Arkitektforening, Danske Arkitektvirksomheder, Konstruktørforeningen, Foreningen af Rådgivende Ingeniører – FRI, Dansk Indeklima Mærkning, PEFC samt Trælasthandlerunionen-TUN. Organisationerne har indstillet i alt 21 udstillere (de nominerede og deres produkter kan ses på www.tunbyg.dk) til de tre priser:

Byggeriets Klimapris
Gives for dokumenteret markant nedsættelse af CO2-udslip ved anvendelse eller fremstilling af produktet/løsningen. Eller til en udstillervirksomhed, der yder en dokumenteret klimaindsats eller har iværksat en decideret klimastrategi.

Byggeriets Energipris
Gives til en udstiller, der har iværksat en effektiv energistrategi, alternativt til en producent, der har udviklet dokumenteret energibesparende bygningsdele og komponenter til byggeriet eller benytter alternativ/vedvarende energi i fremstillingen og/eller anvendelsen af komponenterne.

Byggeriets Miljøpris
Gives til en udstiller, der har iværksat en miljøstrategi og/eller en arbejdsmiljøstrategi. Alternativt gives prisen for dokumenteret bæredygtige produkter/løsninger, der reducerer miljøbelastningen eller bidrager til bedre indeklima eller bedre arbejdsmiljø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111