23948sdkhjf

Mitsui og Inbicon indgår aftale om raffinering af biomasse til ethanol

Mitsui Engineering & Shipbuilding og det danske selskab Inbicon, der beskæftiger sig med bioethanol-teknologi, indgår aftale om raffinering af biomasse.
Aftalen giver Mitsui ret til at opføre en række biomasseraffinaderier i det sydøstlige Asien ved hjælp af Inbicons teknologi. Mitsui vil anvende denne teknologi i palmeolieindustrien, hvor affaldsprodukter fra palmeolieproduktionen kan anvendes til at producere ethanol, fast biobrændsel til energiproduktion samt dyrefoder.

Direktør i Mitsui, Shunichi Yamashita, udtaler:
- Vi har med denne licensaftale taget et vigtigt skridt mod opførelsen af anlæg til produktion af 2. generations ethanol i det sydøstlige Asien, og vi har allerede afsat betydelige ressourcer til udviklingen af denne nye virksomhed. Vi forventer desuden at udvide samarbejdet med Inbicon til andre markeder.

Inbicons administrerende direktør, Niels Henriksen, udtaler: - Aftalen er en milepæl i Inbicons historie. Den er kulminationen på vores mangeårige samarbejde med Mitsui, som begyndte med, at vi testede palmeaffald som råmateriale, og vi er meget stolte af at få Mitsui som vores første licenstager. Mitsui har med licensaftalen positioneret sig som frontløber inden for biobrændselsområdet.

- Vi håber at kunne udvide samarbejdet til andre markeder. Med den seneste udvikling inden for enzymteknologi fra førende enzymleverandører såsom Danisco Genencor og Novozymes, som vi også har samarbejdet med i de senere år, retter vi nu blikket mod kommercielle anlæg til 2. generations bioethanol, udtaler Niels Henriksen, administrerende direktør for Inbicon.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078