23948sdkhjf

Bestyrelsesformand for Center for Energibesparelser fundet

Klima- og energiminister Lykke Friis har udpeget teaterchef for Det Kongelige Teater Erik Jacobsen til formand for bestyrelsen i det nye Center for Energibesparelser.
Centeret, der starter op 1. marts 2010, skal fremme, at virksomheder, husholdninger og det offentlige sparer på el og varme. Det skal bl.a. ske ved at understøtte den indsats, der allerede gøres af mange forskellige aktører – ikke mindst energiselskaberne, som for nyligt indgik en ny aftale med ministeren om energibesparelser. Centeret bliver dermed et vigtigt instrument til at reducere Danmarks CO2-udledning og forbrug af fossile brændsler.

Et bredt flertal i folketinget vedtog den 15. december 2009 en lov om oprettelsen af et nyt Center for Energibesparelser, der erstatter Elsparefonden.

Klima- og energiminister Lykke Friis siger:
- Regeringen har som mål, at Danmark i 2020 skal være blandt de tre mest energieffektive lande i OECD. For at styrke indsatsen for energibesparelser i Danmark opretter vi Center for Energibesparelser. Tidligere har fokus været på elbesparelser i husholdninger og det offentlige. Nu breder indsatsen ud til også at omfatte blandt andet varmebesparelser i bygninger og energibesparelser i erhvervet. Centeret skal være med til, at gøre det lettere for både virksomheder og privatpersoner, at handle energirigtigt.

- Erik Jacobsen har stor erfaring med at lede forskellige typer af organisationer. Det bliver et vigtigt aktiv, når bestyrelsen skal sikre, at de midler der er afsat til energibesparelser anvendes effektivt, og at centeret bliver et dynamisk omdrejningspunkt for den samlede energispareindsats.

Bestyrelsesformand for Center for Energibesparelser Erik Jacobsen siger:
- Vi ved efterhånden alle, at vi skal udlede mindre CO2, og at olien er en knap ressource. Energibesparelser sammen med en mere effektiv udnyttelse af energien er helt centrale elementer i at imødegå begge udfordringer. Derfor ser jeg det som en spændende, relevant og nutidig udfordring at skulle stå i spidsen for det nye Center for Energibesparelser.

Erik Jacobsen har siden 1. januar 2008 været teaterchef ved Det Kongelige Teater. Tidligere har Erik Jacobsen blandt andet været departementschef i Kulturministeriet og Miljøministeriet samt kontorchef i Finansministeriet. Desuden har Erik Jacobsen i en femårig periode været administrerende direktør i Københavns Kommune. Erik Jacobsen er uddannet cand.scient.pol. fra Århus Universitet.

Klima- og energiminister Lykke Friis vil inden for kort tid udpege de øvrige medlemmer til Center for Energibesparelsers bestyrelse.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08