23948sdkhjf

Jysk Energi køber 30.000 elmålere

Og hopper med på deleøkonomien i konsortiet MV-Gruppen, hvor otte forsyningsselskaber er sammen om ét aflæsningssystem.

Jysk Energi har netop investeret i 30.000 fjernaflæste elmålere fra Kamstrup - Samtidig har man meldt sig under fanerne i MV-Gruppen, der består af otte forsyningsselskaber i Midt- og Vestjylland.

Her har man investeret i et af Danmarks største kombinerede systemer som aflæser omkring 155.000 målere til forskellige forsyningsarter.

MV-Gruppen består ud over Jysk Energi af Thy-Mors Energi, Struer Forsyning, MES Brande, Grindsted El, Vand og Varme Forsyning, Ringkøbing Fjernvarme, Ringkøbing-Skjern Forsyning, Ikast Værkerne og RAH Service.

Stordriftsfordele
Det kombinerede system - og Jysk Energis nye målere - er leveret af Kamstrup, som også står for hosting af alle målerdata og drift af systemet.

- At vi nu kommer til at indgå i MV-gruppen betyder, at vi får mange fordele i forhold til driften af aflæsningssystemet. Det gælder både økonomiske fordele for os og vores kunder, og samtidig vi vil kunne drage nytte af den erfaringsudveksling, der helt naturligt vil være i sådan et samarbejde, fortæller Per Kristensen, teknisk chef hos Jysk Energi Gruppen.

Jysk Energi Teknik forventer også at gå sammen med vandværker, der kunne have interesse i at få aflæst deres intelligente målere via det fælles system.

Processen med at udskifte de mange målere startes op i år, og forventningen er, at alle 30.000 elmålere i forsyningsområdet kan fjernaflæses i september 2020.

En tendens i tiden
Kamstrup har gennem årene samarbejdet med en del selskaber, der går sammen på tværs af forsyningsarter, fordi de blandt andet kan opnå fordele i forhold til aflæsning af målerdata. 

Jysk Energi Gruppen er derfor langt fra det eneste forsyningsselskab, der ser et stort potentiale i at dele aflæsningssystem.

- Vi oplever en stigende efterspørgsel fra mindre elværker, der ønsker at gå sammen om et system til at aflæse deres målere, fordi det vil styrke deres forretning i mange sammenhænge. Udover at vores Omnia-system er fleksibelt og skalerbart, har det også den fordel, at det kan aflæse både el-, vand- og varmemålere, som flere af forsyningsselskaberne i MV-Gruppen har, siger Uffe Vinther-Schou, Head of Global Sales i Kamstrup.

Og selvom selskaberne anvender den samme løsning, sikrer systemet, at de indsamlede målerdata fordeles og adskilles, så selskaberne er sikre på at overholde lovgivningen om persondata.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078