23948sdkhjf

Endelig fjernes elmasterne i Vejle Ådal

Nyt kabelsystem forventes i drift i juli 2017.

Det har været længe undervejs: Forskønnelsesprojektet i Vejle Ådal.

Første udmelding fra Energinet.dk, der står bag projektet, var, at elmaster og luftledninger ville blive taget ned med udgangen af 2015 og erstattet med et underjordisk kabelsystem. Men projektet har været ramt af uheld.

Derfor er det også med glæde, at Energinet.dk, efter et længere forløb med undersøgelse og reparation af fejlramte muffer, nu har godt nyt at fortælle.

- Leverandøren har netop kørt test på de reparerede muffer, og resultatet var meget tilfredsstillende. Vi starter derfor nu en proces, som gør det muligt, at hele kabelsystemet kan sættes i drift i juli 2017, fortæller projektleder Søren Juul Larsen fra Energinet.

Det betyder også at Energinet.dk gør klar til at fjerne de mange master i ådalen.

- Vi har hele tiden haft fokus på forsyningssikkerheden, og vi føler os nu trygge ved kunne arbejde mod en idriftsættelse af kabelsystemet. Derfor begynder vi også at planlægge nedtagningen af master og luftledninger. Jeg forventer, at det vil ske i foråret 2018, fortæller Søren Juul Larsen.

Han og Energinet.dk udsender i øvrigt en tak til de berørte lodsejere og brugere af området, som i forbindelse med det langstrakte projekt, har udvist stor tålmodighed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115