23948sdkhjf

Rekordoverskud hos NRGi

Det østjyske energiselskab med hovedsæde i Århus kom ud af 2016 med det bedste resultat siden fusionen i 2008.

Selskabet kunne glæde sig over en indtjening på 228 mio. kr. og et resultat af den primære drift på 108 mio. kr. Det er henholdsvis 129 og 25 mio. kr. højere end forventningerne på indtjenings- og resultatsiden. Det skriver NRGI i en pressemeddelelse.

Omsætningen på 1,765 mia. kr. er lavere end sidste år, hvilket primært skyldes, at PSO-afgiften ikke længere indregnes i omsætningen fra 1. april 2016.

- 2016 var på alle måder et år, hvor der blev sat skub i selskabets forretninger. Produktserier er blevet strammet, nye kundesystemer er blevet indført, der er blevet opkøbt nye kompetencer og investeret i fremtidens vedvarende energiproduktion. Resultatet for året vidner om forbedrede markedspositioner, der bringer NRGi et skridt nærmere ambitionen om at blive det mest lønsomme andelsejede energiselskab i Danmark, fortæller administrerende direktør Søren Sørensen.

2016 var året, hvor NRGi’s ambitioner for vedvarende energi for alvor fik luft under vingerne. Her kunne man præsentere to idriftsatte vindmølleparker med otte vindmøller og en energiproduktion på 24 MW svarende til mere end 18.000 husstandes årlige elforbrug samt et tredje projekt ulmende i horisonten. NRGi har i 2016 investeret 249 mio. kr. i vedvarende energiprojekter.

Selskabets formand Eva Ryberg glæder sig over årets resultat, og vil også benytte lejligheden til at takke den afgående direktør Søren Sørensen for at sikre en sund forretning og et godt resultat på året.

- NRGi er nået langt på den strategiske rejse mod 2020, og der er nu skabt et solidt fundament for at indfri selskabets langsigtede målsætninger til gavn for selskabets andelshavere. Søren Sørensen har holdt fanen højt og efterlader en særdeles sund forretning og en tung arv at løfte for den kommende administrerende direktør, fortæller Eva Ryberg.

Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093