23948sdkhjf

Europæiske energiplanlæggere mødes i Middelfart

Middelfart Kommune er værter for grøn vækst, når 45 deltagere fra syv europæiske lande mødes på Hindgavl Slot 8. - 11. februar under overskriften: ”Bæredygtig energiplanlægning”.
Fremtidens energiforsyning skal komme fra mange forskellige kilder: solceller, vindmøller, jordvarme, overskudsvarme fra produktion, biogas og meget mere.

Hvordan man får alle disse energikilder til at spille sammen uden spild er emnet, når 45 skotter, belgiere, tyskere, nord-mænd, hollændere, svenskere og danskere mødes i fire dage på Hindsgavl Slot i den kommende uge.

- Fremtidens energiforsyning er en meget stor udfordring. I et klimaperspektiv skal vi reducere co2 udledningen hurtigst muligt. Set i et teknologiperspektiv er det rent faktisk muligt, vi kan endda gøre os uafhængige af fossile brændstoffer. Det handler om at sætte teknologierne sammen på den rigtige måde. Jeg håber eksperterne vil finde inspiration til det vigtige arbejde i Middelfart, udtaler borgmester Steen Dahlstrøm (S).

Europæisk samarbejde med dansk islæt
Mødet er det første ordinære møde i et europæisk samarbejdsprojekt med det lidt kryptiske navn NSSEP eller North Sea Sustainable Energy Planning.

- Men tanken bag er ganske enkelt at udveksle erfaringer, viden og ideer, så vi alle bliver dygtigere til at lægge de overordnede planer, der skal sikre, at en stabil og bæredygtig energiforsyning, fortæller borgmester Steen Dahlstrøm.

De danske deltagere i projektet er kommunerne Middelfart, Fredericia, Vejle, Kolding og Hedensted, der allerede arbejder sammen om projektet i Green Network.

De andre deltagere i mødet på Hindsgavl kommer fra universiteter, kommuner, regioner og privat/offentlige netværk som Green Network.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141