23948sdkhjf

Stadig flere landmænd hælder korn i stokerfyret

I løbet af det seneste års tid har de lave kornpriser medført, at Danmarks landmænd i stedet for at sælge kornet er begyndt at hælde hvede og byg i stokerfyret.
Som brændsel kan 2,5 kilo korn erstatte en liter olie til en pris af 2 kr. Derfor er flere landmænd og private i det seneste års tid begyndt at fyre med byg og hvede.

- Stadig flere landmænd fyrer med korn, men vi kunne sagtens afbrænde endnu mere korn. Høsten har været så stor, at 1 mio. tons kunne anvendes til energi. Men i stedet vælger vi at importere dyre træpiller, fordi korn kun må anvendes som brændsel i små gårdanlæg og ikke på de store kraftvarmeværker. Det er helt galt både økonomisk og klimamæssigt, siger Torben Hansen, formand for Dansk Planteproduktion til Jyllandsposten.

Der er et betydeligt kornoverskud i Danmark efter rekordhøsten på 10,2 mio. tons i 2009, hvilket har fastlåst kornpriserne på et historisk lavt niveau.

Torben Hansen afviser samtidig, at man ved at fyre med korn tager maden ud af munden på de sultende.
- Realiteten er, at overskudsproduktionen i vores del af verden alligevel ikke ender hos de sultende. Det, der virkelig kan hjælpe ulandene, er højere priser på landbrugsråvarer. Det ville gøre det lønsomt at investere i udvikling af ulandenes landbrug, mener Torben Hansen.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126