23948sdkhjf

Britisk vind-satsning får betydning for danske selskaber

Muligvis får de danske energiselskaber glæde af en ny gigantisk britisk vindmølleplan til 835 mia. kr. De involverede parter får besked i næste uge.
Den britiske premierminister Gordon Brown vil investere 100 mia. pund – 835 mia. danske kroner – i offshore-vindmølleparker. Han er allerede klar med en omfattende vindmølleplan, og de selskaber, der får del i satsningen og vinder kontrakterne på udviklingen får besked i næste uge.

- Det her kommer til at give et fingerpeg om, hvilke energiselskaber det er, der skal levere el til Europas forbrugere i fremtiden. Det viser samtidig, hvilke energiselskaber, der er vores fremtidige kunder, siger vicedirektør Jakob Lau Holst, fra brancheorganisationen Vindmølleindustrien til dagbladet Børsen.

Ifølge Jakob Lau Holst er danske Dong Energy et godt bud på et af de selskaber, der løber med en kontrakt.

Ifølge planen skal der opføres ni offshore-vindparker i Storbritannien, hvor den største alene skal producere 10 gigawatt. Planen skal sikre, at to tredjedele af Storbritanniens energi i 2020 vil komme fra vindmøller.

Ifølge avisen The Sunday Times har et konsortium bestående af RWE Npower, Scottish and Southern Energym, norske Statskraft og Statoil Hydro sat sig på den største vindpark, Dogger Bank-park.

Det anslåes, at projekterne vil skabe godt 60.000 nye jobs.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078