23948sdkhjf

Bosch overtager tysk producent af kraftvarmeanlæg

Bosch Termoteknik har underskrevet en aftale om overtagelse af alle andele i Köhler & Ziegler Anlagetechnik GmbH. Monopolmyndighederne skal nu godkende handlen.
Köhler & Ziegler beskæftiger ca. 130 medarbejdere i Lollar og havde i 2008 en omsætning på ca. 17 mio. euro. Virksomheden producerer kraftvarmeanlæg inden for ydelsesområdet 20 kW – 2 megawatt.

Samlet effektivitet på over 90 pct.
Disse anlæg producerer samtidig strøm og varme med en samlet effektivitet på over 90 % med kraftvarmekobling. De anvendes hovedsagelig i bygninger, til procesvarmeproduktion i industrien og i fjernvarmenet og kan også drives med vedvarende energi som f.eks. biogas.

- Med overtagelsen styrker vi vores aktiviteter inden for det lovende markedssegment kraftvarmeanlæg, og vi udvider vores portefølje for miljøvenlig teknologi. Köhler & Ziegler hører til blandt pionererne inden for denne teknologi. Nu vil vi udbygge denne forretning i fællesskab geografisk og teknisk, siger Dr.-Ing. Jürgen Sterlepper fra ledelsen hos Bosch Termoteknik.

Udvidelse af produktprogram
Köhler & Ziegler har allerede siden 2008 leveret kraftvarmeanlæg med små og mellemstore ydelser til Bosch Termoteknik - mærket Buderus. Bosch’s produktprogram udvides med overtagelsen med anlæg med større ydelse og containerkonstruktion især til biogasanlæg.

Bosch Termoteknik GmbH udgør Bosch-koncernens forretningsområde Termoteknik. På 20 fabrikker i 10 lande i Europa og Nordamerika produceres ressourceskånende varmeprodukter og varmtvandsløsninger. I regnskabsåret 2008 havde Bosch Termoteknik med ca. 13.000 medarbejdere en omsætning på ca. 3 mia. euro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079