23948sdkhjf

Regnskabsfejl hos Dansk Fjernvarme

50 værker i Region Midtjylland har taget for meget for varmen og skal nu betale 175 mio. kr. tilbage til kunderne.
Fejlene i regnskaberne omhandler blandt andet hensættelser til investeringer, egenkapital, afskrivninger, budget og regnskabstekniske problemer. Alt i alt skal værkerne tilbagebetale 175 millioner kroner til forbrugerne, eller i gennemsnit knap 3.000 kr. pr. forbruger i de værker, der skal tilbagebetale.

- Det er beklageligt, for der skal ikke være fejl i regnskaberne fra fjernvarmeværker. Fjernvarme er hvile-i-sig-selv og derfor er der ingen, der tjener penge på at sælge fjernvarme, siger Jørgen G.
Jørgensen direktør i Dansk Fjernvarme.

Det er Energitilsynet, der rapporterer om fejlene, efter de har gennemgået Dansk Fjernvarmes regnskaber gennem flere år. Tilsynet vil nu gennemgå alle selskabets 450 varmeværkers regnskaber i de kommende fem år. Undersøgelserne pointerer dog allerede, at fejlene ikke omhandler forsøg på berigelse for egen vindings skyld. Pengene er ikke ført ud af fjernvarmen eller brugt til ulovlige formål, understreges det.

- Meget tyder på, at reglerne for regnskabsaflæggelse efter Varmeforsyningsloven er særdeles vanskelige at håndtere, når revisorerne ikke kan løfte opgaven på et tilstrækkeligt niveau, siger
Jørgen G. Jørgensen.

Han ærgrer sig over situationen og vil sideløbende med de resterende undersøgelser forsøge at rette op på fejlene internt.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128