23948sdkhjf

Muligheden for timeafregnet strøm udsat igen

Elnetselskaberne har i stor stil opsat digitale fjernaflæste målere, som kan aflæse strømforbrug på timeniveau.

Det gør det muligt at købe strøm, når den billig - for eksempel når det blæser meget eller om natten. Dette er til gavn for kunderne og for miljøet.

Rigtig mange danske hjem har i dag de nye målere – det eneste, der mangler er, at myndighederne beslutter sig for rammerne for at udnytte målerne. Det skulle have været på plads i midten af 2016.

Grønt lys 
Myndighedernes udfordring er at finde en model, der kan rumme alle private husholdninger og mindre virksomheder - også de årsafregnede solcellekunder.

Nu er der omsider kommet en afklaring.

Myndighederne har lagt sig fast på en model, hvor alle timeafregnes på selve energien. Energistyrelsen har meddelt, at der ikke er noget lovmæssigt til hinder for denne model, som det statslige selskab Energinet har foreslået, og dermed kommer det grønne lys, som længe har været efterlyst.

Men vi er desværre ikke i mål. Energistyrelsen har understreget, at der skal foretages en endelig metodegodkendelse hos Energitilsynet. Det vil skubbe implementeringen yderligere seks måneder.

Ærgerlig & forundret
I Dansk Energi er man ærgerlig og forundret over denne udvikling: 

-  En stor del af kunderne har allerede fjernaflæste målere, og vi tripper for at komme i gang. Vores medlemmer vil gerne tilbyde kunderne nye interessante produkter, så de kan få glæde af de energipriser, der svinger i takt med sol og vind. Det vil øge chancen for et smartere og mere fleksibelt elforbrug, og så vil vi rigtig gerne skabe yderligere værdi af de moderne målere, der er rullet ud over landet, siger Kamilla Thingvad, afdelingschef i Dansk Energi og fortsætter:

- Det ser nu ud som om, at vi bliver yderligere forsinket. Vi skal formentlig et stykke hen i 2018, før det bliver muligt at timeafregne den første private husholdning. Det er en forsinkelse på næsten to år. Det undrer os, at myndighederne ikke har haft mere fokus på at få timeafregningen i gang -  og vi ærgrer os over, at vi skal vente flere måneder på at komme i gang, siger Kamilla Thingvad. 

Kilde: Dansk Energi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094